По принцип знаем, че положението в редица страни в Африка не е никак розово. Има много населени места, в които хората нямат свободен достъп до питейна вода например. Да не говорим, че има и такива, в които няма болници.

Коронавирусът, Юрген Клоп и какво е мнението му по въпроса

Треньорът на Ливърпул за коронавируса

Юрген Клоп отново демонстрира класа

В документалния филм за живота на футболиста на Ливърпул Садио Мане - Made In Senegal, се потапяме именно в този иначе далечен за нас свят.

Made In Senegal проследява перипетиите, през които е преминал сенегалецът, за да се превърне в един от най-добрите футболисти в момента.

Във филма Мане казва, че в селото, в което е роден и израснал - Бамбали, не е имало болница. Най-близката е в съседното населено място, затова се е наложило сестра му да се роди у дома.

Липсата на медицинска помощ е била и една от причините баща му да почине, когато Мане е бил на седем години. Като човек видял и двете страни на монетата, Садио Мане сега е решен да помогне на сънародниците си.

Миналата година с негови пари беше построено училище в Бамбли, а до шест месеца трябва да бъде открита и първата болница. С нея футболистът иска да даде надежда на хората, които живеят там, пише The Guardian.

От документалния филм научаваме и защо родителите на Садио Мане не са гледали с добро око на увлечението му по футбола, как му се е отразило идването в Европа и как е направил лошо първо впечатление на Юрген Клоп.

Юрген Клоп, "Приятели" и как сериaлът е помогнал на мениджъра да научи английски

Да учиш английски от "Приятели"

Юрген Клоп знае каво да гледа

Made In Senegal можем да гледаме безплатно (но с реклами) чрез регистрация в Rakuten TV.