Доста се изговори и изписа за Bird Box - филмът на Netflix, който предизвика сериозен интерес към себе си, като дори постави и своеобразен рекорд. 

Bird Box, Сандра Бълок, Netflix и какъв рекорд постави филмът в стрийминг платформата

Апокалиптичен филм превъртя Netflix

Bird Box със Сандра Бълок постави рекорд

Бяха предизвикани и доста странни вълни в социалните мрежи, защото по света има хора, които само чакат някой да им подхвърли някое предизвикателство. 

Bird Box Challenge, социалните мрежи и защо да не пробваме и ние

Всички са луди по Bird Box Challenge

Но какво иска да ни каже Netflix по въпроса

Въпреки че изминаха над три месеца, откакто филмът беше пуснат, новините около него не спират. Този път става дума за сцена от Bird Box, която Netflix най-накрая се съгласи да премахне. Тя е в началото, когато се показват кадри от катастрофа с влак. 

Няма нищо необичайно в това, особено спрямо контекста на филма, но тези кадри се оказва, че са от трагедията през 2013 г. в Квебек, Канада, когато катастрофа с влак причини смъртта на 47 души. 

Разбира се, това предизвика много реакции, но чак сега стрийминг платформата е взела решение да премахне кадрите от филма, пише BBC. 

Bird Box, Сандра Бълок, Netflix и как е трябвало да изглеждат мистериозните създания

Как е трябвало да изглеждат създанията в Bird Box

Спойлерите са налице, така че трябва да внимаваме

В официално изявление се извиняват за причинената болка на общността на градчето Лак Межантик, където се случи трагедията. Ще отнеме няколко седмици, докато въпросната сцена бъде премахната, като по непотвърдена информация тя ще бъде заменена с такава от кино индустрията.