Свикнали сме да гледаме Майкъл Б. Джордан във филми, които предполагат актьорът да е без тениска в по-голяма част от времето.

"Крийд 2", Майкъл Б. Джордан и Теса Томпсън - ще има ли още филми от франчайза

Задават ли се още филми за Адонис Крийд

Майкъл Б. Джордан дава отговор на този въпрос

Точно такива са двата за "Крийд", а към тях спокойно можем да включим и "Черната пантера", където отново видяхме впечатляващата му физика. В Just Mercy обаче ще видим Джордан в по-различна роля - в тази на адвокат от 80-те години на миналия век.

Брайън Стивънсън (Майкъл Б. Джордан) е току-що дипломирал се адвокат от Харвард, който вместо да се започне кариера в лъскава кантора в големия град се отправя към щата Алабама.

Там той започва да работи заедно с местния адвокат Ева Ансли (Бри Ларсън), за да защитават хора, които са неправомерно осъдени.

Един от случаите, по които двамата работят, е този на Уолтър Макмилън (Джейми Фокс), осъден на смърт за убийството на 18-годишно момиче. Проблемът е, че колкото и свидетелските показания срещу Макмилън да са противоречиви, присъдата му е факт. Затова е загубил вяра в правосъдната система и се е примирил, че ще бъде екзекутиран заради престъпление, което не е извършил.

Точно в този момент Брайън Стивънсън му вдъхва надежда и кураж, като започва да се бори за оневиняването му. Концепцията ни се струва интересна, а и това, че Just Mercy е вдъхновен от реални събития, ни прави още по любопитни да го видим.

Премиерата на Just Mercy е през януари 2020 г.