Бестселър, провокативен съвременен роман и сборник на класически автор - този уикенд ни предоставя разнообразно книжно забавление.

Снимка 500958

Източник: Колибри

"Хотел "Ирис"

Някои читатели определят романа на Йоко Огава като японския отговор на "50 нюанса сиво". Литературната критика обаче вижда доста повече в историята на Мари - 17-годишно момиче, което започва странна връзка с 67-годишен мъж. Мари живее и работи с майка си, която е вдовица и ръководи хотел. Когато един от гостите му е изгонен заради лошо поведение, Мари го проследява до жилището му и е готова да му позволи да направи каквото пожелае с нея.

Изд. Колибри, 18 лв.

Снимка 500959

Източник: Enthusiast

"Образована"

Бестселърът на Тара Уестовър е базиран на собствения й живот. Родена в семейство на мормони, тя няма традиционното американско детство - баща й вярва, че правителството иска да промие мозъците на всички. Затова не позволява на децата си да ходят на училище, нито пък на лекар. Тара няма акт за раждане, няма медицинско досие и въобще не съществува за властите. И няма кой да й помогне, когато един от братята й се оказва насилник. На 16 години тя бяга от семейството си, за да търси начин да се образова.

Изд. Enthusiast, 18 лв.

Снимка 500960

Източник: Лист

"Слънчев удар"

През този октомври се честват 150 години от рождението на руския писател и поет Иван Бунин, лауреат на Нобелова награда за литература. По този повод излиза сборник с 16 от най-добрите му разкази и повести. Сред тях са повестите "Село", "Суходол", "Любовта на Митя", "Граматика на любовта", "Чашата на живота" , "Леко дихание", "Островът на сирените".

Изд. Лист, 20 лв.