Последната книга на писателката Джоан Ролинг "Хари Потър и Прокълнатото дете" се превърна в мюзикъл, но вече има сигнали, че творбата ще бъде пресъздадена на голям екран, в която всички фенове очакват да се завърнат звездите Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт.

Книгата, по която бе заснет последният филм "Хари Потър и Даровете на смъртта", излиза преди 19 години. Няма съмнение, че въпреки миналите години, ако Warner Bros реши да заснеме филм по "Хари Потър и Прокълнатото дете", ще настоява в проекта да се върнат оригиналните Хари, Хърмаяни и Рон.

Излизат две нови книги за Хари Потър

Излизат две нови книги за Хари Потър

През октомври

Въпреки зачестилите информации в британската преса, че на идейно ниво се работи по нов филм за Хари Потър, говорителят на писателката заяви за Express, че "Хари Потър и Прокълнатото дете" е замислена само за театралната сцена и не се предвижда да се адаптира на филмов сценарий.

Въпреки това, продуцентите са убедени, че от тази история ще стане страхотен филм, пише британското издание.

Новата мобилна игра за Хари Потър с първи трейлър

Новата мобилна игра за Хари Потър с първи трейлър

Harry Potter: Hogwarts Mystery ще бъде пусната за iOS и Android през пролетта

Самият Даниел Радклиф разкри в едно от скорошните си интервюта, че от последния Хари Потър на голям екран са минали едва седем години, и той би бил много щастлив да се завърне в ролята на магьосника.

Радклиф уточни, че ако бяха минали 30 години, той едва ли би мислил по същия начин. Все пак актьорът не отхвърля варианта някой друг да се превъплъти в образа. Всичко зависи от сценария, по думите на британския актьор.