Колкото по-близо е лятото, толкова повече и нетърпението ни да отпрашим към морето или планината се покачва.

До заветния момент обаче има време, което най-добре се уплътнява с гледането на филми. И ние, като всички останали, го знаем от опит, а ето и кои нови заглавия ще гледаме през юни в HBO GO.

"Господарката на злото 2"

Още преди "Господарката на злото" да тръгне по кината през 2014 г., към филма имаше големи очаквания. Основната причина - Анджелина Джоли, разбира се.

Снимка 448106

Източник: Forum Film Bulgaria

После трябваше да изчакаме няколко години, за да видим продължението, в което Злодеида (Джоли) ще покаже и най-доброто от себе си в ролята. Или по-скоро - най-лошото.

До това се стига след като Аврора (Ел Фанинг) решава да се ожени за красивия принц Филип (Харис Дикинсън) и по този начин да се сключи така желаното примирие между хората и феите от Блатото.

"Господарката на злото 2", Анджелина Джоли и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Господарката на злото 2"

Три жени в центъра на битка за контрол между хората и феите

Но различните виждания и характери на Злодеида и майката на младоженеца - кралица Ингрит (Мишел Пфайфър), ще разпалят война, от която изходът е неясен.

"Господарката на злото 2" е в HBO GO от 1 юни

"Близнакът"

Като фенове на Уил Смит, няма как да не гледаме отново и отново всеки негов филм. "Близнакът" пък - с особено удоволствие, защото там положението е Смит по две.

„Близнакът“, Уил Смит и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Близнакът“ с Уил Смит

Младият Уил Смит иска да убие стария Уил Смит – забавлението е гарантирано

Режисьорът Анг Лий се наема с нелеката задача да използва иновативна технология, с която Уил Смит да изиграе както 51-годишният оттеглил се от занаята наемен убиец Хенри Броган, така и 20-години по-младата му версия - Младши.

Звучи странно, но Хенри има клонинг, за когото дори не подозира. Налага му се да се запознае с него по трудния и не особено приятен начин - Младши е изпратен да го убие.

"Близнакът" е в HBO GO от 14 юни

"Къде си, Бернадет?"

Истинско удоволствие е да гледаме филми с Кейт Бланшет. "Къде си, Бернадет?" не прави изключение от това правило.

Филмът е базиран на едноименния роман на Мария Семпъл и ще ни разкрие какво се случва с Бернадет Фокс (Бланшет) - архитект с леко причудлив характер, мил и обичлив съпруг, и дъщеря.

Тримата живеят привидно спокоен живот в Сиатъл, в който въпреки всичко има един основен проблем: Бернадет не понася нито града, нито хората.

И така, един ден просто изчезва безследно. Къде ли? Със задачата да разбере се заема дъщеря ѝ.

"Къде си, Бернадет?" е в HBO GO от 21 юни

"Пожарът в "Колектив"

През 2015 г. в дискотека Colectiv Club в Букурещ избухва пожар. Равносметката: 27 загинали и 180 ранени. На фона на тази трагедия обаче изпъква един странен проблем.

Много от ранените, настанени в болница, умират от раните си, а те дори не са били класифицирани като животозастрашаващи.

Документалният филм "Пожарът в "Колектив" проследява как с общите усилия на един лекар и няколко разследващи журналисти бива разкрита мащабна измама в здравеопазването на страната.

"Пожарът в "Колектив" е в HBO GO от 4 юни

"Ще изчезна в мрака"

Тази документалната поредица е базирана на едноименния бестселър на журналистката Мишел Макнамара. В шест части "Ще изчезна в мрака" ще ни покаже нейното разследване на сериен изнасилвач, тероризирал Калифорния в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век.

Убиеца от Златния щат, както тя го нарича, има зад гърба си 50 влизания с взлом и изнасилвания, и 10 убийства.

Няколко десетилетия следите му се губят. Остава и ненаказан за деянията си. Докато през 2018 г.  не е арестуван Джоузеф Джеймс Деанджело. След ДНК тестове става ясно, че именно той - един бивш полицай, е отговорен за престъпленията.

"Ще изчезна в мрака" е в HBO GO от 29 юни

През месец юни в HBO GO може да гледаме още и новите заглавия "ВКЪЩИ" (6 юни), "Зомбиленд: Втори удар" (28 юни) и "Проклятието на плачещата жена(28 юни).