И киното, и телевизията винаги са обичали да прибягват до книгите за сюжети и адаптации. Сериалите, които нито са кино, но нито са вече и само телевизия - също. Дори много редовно напоследък. С какъв резултат, е вече друг въпрос, защото често по-скоро ни разочароват. Но едно е безспорно - успяват да ни грабнат вниманието и да ни спечелят за зрители (дори и само на трейлърите).

"Война на световете", FOX и първи поглед към сериала

Първи поглед към сериала "Война на световете"

Извънземните този път ще дойдат в Европа

Вниманието ни грабна и лимитираният шестсериен сериал "Гореща зона" на National Geographic, базиран на книгата на Ричард Престън - The Hot Zone: A Terrifying True Story.

В самото си начало действието в сериала ще ни върне през 80-те години на миналия век, когато лекар в Африка преглежда пациенти със симптоми каквито до този момент не е виждал. Както ще разберем на по-късен етап, имал си е работа със смъртоносния вирус ебола...

И така през цялото време - действието в "Гореща зона" ще преплита минало и настояще, за да добием пълна представа за това откъде е тръгнал смъртоносният вирус и какви жертви са правени, за да бъде спряно разпространението му.

Нанси Джакс (Джулиана Маргулис)

Източник: National Geographic

Нанси Джакс (Джулиана Маргулис)

След обезпокоителните встъпителни кадри "Гореща зона" ще ни пренесе през 1989 г. в изследователски център във Вирджиния, където колония от примати се разболява от мистериозна болест. Разбира се, веднага са изпратени проби от тъканите им към доктор Нанси Джакс (Джулиана Маргулис), която работи за USAMRIID (Институт за медицински изследвания на заразни болести към американската армия).

След първите проведени изследвания Нанси разбира, че си има работа с нещо много по-сериозно и опасно от обикновен вирус по маймуните - ебола. Тогава тя започва и борбата си да убеди всички, че положението е сериозно и че трябва да бъдат вземи моментални мерки.

Уейд Картър (Лиъм Кънингам) и Нанси Джакс (Джулиана Маргулис)

Източник: National Geographic

Уейд Картър (Лиъм Кънингам) и Нанси Джакс (Джулиана Маргулис)

Нанси Джакс ще срещне най-сериозна подкрепа в лицето на доктор Уейд Картър (Лиъм Кънингам), но не всички ще са на тяхното мнение, което може да постави в опасност цялото човечество.

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", National Geographic и новото предаване на готвача

Новите приключения на Гордън Рамзи

„Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" ще бъде повече от интересно предаване

Първите два епизода на "Гореща зона" ще бъдат излъчени на 15 септември от 21:55 ч. по National Geographic