Различните сюжети за апокалипсис винаги ще вълнуват хората. Това е и една от причините филмът "Война на световете" (2005 г.) на режисьора Стивън Спилбърг с Том Круз в главната роля да остане актуален и до днес.

Разбира се, той е базиран на едноименната книга на Хърбърт Уелс и проследява сценарий, който ужасява всички ни -  как извънземните идват на Земята, за да я унищожат, но преди това изтребват хората като насекоми.

Благодарение на CANAL+, FOX и AGC Television ще можем да видим "Война на световете" и като сериал, но с малко по-различен прочит. Получаваме също така първи поглед към някои от героите и повече подробности около сюжета.

Снимка 432123

Източник: Urban Myth Films

Действието в сериала "Война на световете" се развива в Европа в наши дни, а не в САЩ, както е във филма от 2005 г. Всичко започва с откритието на астрономи, които засичат странни сигнали. Не след дълго разбират, че те идват от друга галактика. А това се явява като неоспоримо доказателство за наличие на извънземен живот.

Този уловен сигнал няма как да не плаши хората, които започват да предусещат, че нещо лошо ще се случи, а и с право. Само няколко дни по късно човечеството бива почти изтребено. Едва малцина оцеляват и типично за времена на апокалипсис се формират в малки групи.

Оцелелите нямат никаква представа защо се е стигнало до тук, но с идването на извънземните кораби ще разберат, че атаката въобще не е била произволна. В главните роли ще видим Гейбриъл Бърн ("Панаир на суетата", 2004 г.), Елизабет Макгавърн ("Имението Даунтън", 2010-2015 г.), Леа Дрюкер (Отдел "Фалшива самоличност", 2015 г.), Наташа Литъл ("Нощният мениджър", 2016 г.) и други.

Снимка 432121

Източник: Urban Myth Films

Изпълнителният продуцент Хауърд Овърман пък споделя, че е открил вдъхновение за сериала не само в романа на Хърбърт Уелс, но и в един цитат от Стивън Хокинг, който гласи: "Ако извънземните някога ни посетят, мисля, че резултатът би бил сходен със стъпването на Христофор Колумб в Америка, което не е завършило добре за индианците."

"Легион", FOX и кога ще видим последния сезон на сериала

"Легион" се завръща с последен сезон

Какво ще се случи с Дейвид Холър

Първият сезон на "Война на световете" ще се състои от осем епизода всеки с продължителност от по 60 минути. Сериалът все още няма премиерна дата, но се очаква да го видим по FOX в края на тази година.