Тази неделя, 18 февруари, стартира новият сезон на "Гласът на България". Музикалното състезание ще се излъчва отново в традиционния ден и час - неделя, 20 ч. Водещи отново са добре познатите на публиката Pavell & Venci Venc. Още на първия лайф дуетът ще промотира ново авторско парче.

Журито също е в обичайния си състав - Графа, Поли Генова, Иван Лечев и Камелия. Но стартът на новия сезон пет ще бъде белязан и от някои промени. Те са свързани с декора на студиото, който е изцяло обновен.

Снимка 340426

Източник: bTV

Символът на предаването - ръка, държаща микрофон, ще грейне с LED осветление, а пътят на избраните от журито участници към техните столове също ще бъде буквално бляскав.

Промени има и в бекстейджа. Мястото, където кандидатите за слава изчакват своя ред, е изцяло обновено. Освен това, по идея на Venci Venc е създадена т.нар. стена на плача. На нея той забива по един пирон всеки път, когато някой се разплаче.

Снимка 340428

Източник: bTV

А това въобще няма да бъде рядко явление и в новия сезон. За първи път обаче водещите ще съобщават на участниците, които преминават напред след предварителните кастинги.

Журито пък отново ще представи не само професионализъм, но и шоу. Всеки има своите трикове за привличане на желаните таланти, а сега ще бъдат "въоръжени" и със специални реквизитни оръжия

Те със сигурност ще са им необходими, защото кастът в този сезон се смята за най-силният досега. Сега всеки от журито ще може да отиде на финала с четирима, а не с трима участници, както бе досега.

Снимка 340429

Източник: bTV

За едно от тези места още от първия епизод в битка влизат талантлива девойка от Русия, съименничка на рок легендата Джанис Джоплин, атрактивно женско трио, както и още куп достойни участници. Едно момче ще се събере с майка си виртуално, а емоциите ще бъдат не по-малко от добрата музика.