Още от първи сезон на мащабната сага на Джордж Р.Р. Мартин сме свикнали, че никой от героите не застрахован срещу това внезапно да умре - тъкмо когато сме го заобичали. И понеже в момента гледаме финалния сезон на Game of Thrones, на всички ни е ясно, че доста смърт предстои. Кои от героите ще бъдат покосени до последния осми епизод? Ето няколко прогнози.

Джон Сноу

Снимка 418202

Източник: Instagram / gameofthrones

Един от най-обожаваните образи, вероятно и най-доблестният мъж в Седемте кралства, е твърде вероятно да не приключи добре участието си в сериала.

В оригиналната идея, която Дан Уайс представя на НВО, той пише: "Тирион се влюбва безнадеждно в Денерис. Страстта му, макар и несподелена, ще го хвърли в смъртоносно съперничество с Джон Сноу." Думата, която тук ни притеснява, е "смъртоносно".

Тирион Ланистър

Снимка 419770

Източник: HBO

Вече споменахме Тирион - ако трябва да си представим директно противопоставяне между него и Джон, ясно е кой би победил. Освен това актьорът Питър Динклиндж намекна, че е доволен от съдбата на героя си и мъгляво заключи: "Смъртта ми се струва подходящ край."

Санса Старк

Снимка 405380

Източник: НВО

Самата Софи Търнър намекна, че ако искаме да научим какво ще се случи в сезон 8, трябва да изгледаме сезон 1. А там Нед Старк каза на Робърт Баратеон: "Зимен хребет е ваш", и няколко седмици по-късно беше мъртъв.

Санса посрещна Денерис със същата реплика и феновете побързаха да заключат, че смъртта й предстои.

Друга причина за подобна спекулация е, че в трейлъра на финалния сезон тя, Аря и Джон влязоха в криптата на Зимен хребет и откриха собствените си статуи сред тези на останалите покойници. И докато Джон Сноу изглеждаше остарял, статуите на Санса и Аря ги изобразяваха като млади.

Аря Старк

Снимка 420285

Източник: НВО

Горното е причина да смятаме, че и малката сестра от семейство Старк няма да остане между живите. Макар че няма други "следи", че тя умира.

Освен това в интервю за The Guardian Мейзи Уилямс подмята, че накрая героинята й "остава сама", което може да ни наведе на мисълта, че цялото семейство Старк, освен нея, е мъртво.

Нощния крал

Снимка 387540

Източник: Instagram / Game of Thrones

Архизлодеят в сериала може и да не оцелее до края. Причините да мислим така са две.

Първо - в свое интервю Владимир Фурдик казва, че голямата битка за героя му е в епизод 3. Не можем да си представим какво толкова ще се случва в още четири епизода до края, ако Нощният крал победи останалите.

Второ - Аря пожела от Джендри да й изработи специално оръжие с два върха (от драконово стъкло и валирианска стомана). То е предназначено за унищожаване на бели бродници, а кой, ако не Аря, може да убие най-могъщия сред тях?

Церсей Ланистър

Снимка 405379

Източник: НВО

Като младо момиче Церсей се среща с гадателка, която й казва, че когато вече се удавила в сълзите си, малкият й брат ще дойде и ще я удуши.

Това кара феновете да предполагат, че тя ще бъде убита от любовта на живота си - брата си близнак Джайм, което би бил доста драматичен завършек на и без това драматичния й живот.

Друга теория предполага, че тя може да почине при раждането. Бременна от Джейми, ако роди момче, то ще бъде "малкият брат" на вече покойните й деца и така пророчеството отново ще се изпълни.