Супергероите от комиксите са супер яки, а благодарение на новите технологии в киното можем да видим как те оживяват пред очите ни.

Как биха изглеждали супергероите, ако ги изиграят други актьори

Как можеха да изглеждат супергероите

Бърза смяна на местата и костюмите

Даже трябва да се пазим, за да не ни цапардоса някой, без да иска. Много голяма заслуга за това да обичаме толкова супергероите обаче имат и актьорите, които ги играят.

Сполучливите попадения между актьор и герой не са едно и две. От Insider пък разбираме, че не всеки актьор иска да бъде супергерой, или поне не всеки супергерой, който му е предложен. Ето и няколко актьора, които са отказали подобни роли.

Емили Блънт  

Снимка 437500

Източник: GettyImages

Обожаваме Емили Блънт и смятаме, че е една от най-талантливите актриси в Холивуд. Преди няколко години обаче е отказала да изиграе Черната вдовица в "Железният човек 2". Според актрисата, причината е бил натовареният ѝ график.

Черната вдовица, Скарлет Йохансон, Флорънс Пю и кой нов герой ще видим във филма

Новият герой във филма за Черната вдовица

Наташа ще има сериозни проблеми

От Deadline обаче твърдят, че Емили Блънт не била очарована от парите, които ще спечели от филма, както и от факта, че ще трябва да участва в още няколко, без да има промяна във възнаграждението ѝ. Не знаем на кого да вярваме, но пък знаем, че Скарлет Йохансон пасна идеално в киновселената на Marvel.

Джесика Частейн

Още една страхотна актриса, която отказа да участва във филм за Железният човек, но в случая - в третия филм. На Джесика Частейн ѝ е било предложено да изиграе доктор Мая Хансен.

„Х-Мен: Тъмния Феникс“ и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Х-Мен: Тъмния Феникс“

Това ли е достойният финал на вселената на Х-Мен

Актрисата не приема ролята, защото не иска да играе във филм за супергеорои, а да бъде обикновен цивилен човек без никакви сили. В крайна сметка, Частейн се вписа много добре в "Х-Мен: Тъмния Феникс", където беше злодей, идващ от космоса.

Киану Рийвс

Президентът на Marvel Stuios Кевин Файги ни увери, че от цяла вечност се опитва да вкара Киану Рийвс в киновселената на Marvel, но все нещо се обърква.

Киану Рийвс, Кевин Файги, Marvel и ще видим ли актьора в супергеройски филм

Искат ли Marvel Киану Рийвс да стане супергерой

Кевин Файги говори по темата

Според Variety, Рийвс трябва да изиграе Йон-Рог в "Капитан Марвел". Нещата не са се получават, защото снимките на филма съвпадат с тези на "Джон Уик 3". В крайна сметка, видяхме Джуд Лоу в ролята на Йон-Рог.

Уил Смит и Джуд Лоу

Снимка 437506

Източник: GettyImages

И двамата са супер, но и двамата отказват да изиграят Супермен. Уил Смит не приема ролята, защото не смята за редно чернокож да изиграе бял супергерой.

Причината на Джуд Лоу пък е малко по-различна. Актьорът пробва костюма на Супермен и просто не му допада как изглежда в него.

Джон Хам 

Warner Bros. са имали наистина голямо желание именно Джон Хам да изиграе супергероя Зеленият фенер в едноименния филм, който излезе през 2011 г.

Хам отказал предложението, защото не си пада по идеята да играе супергерой. Е, Райън Рейнолдс не отказва подобна възможност и именно него видяхме в ролята.

Джейсън Момоа

Marvel са искали Джейсън Момоа да изиграе Дракс, който е част от "Пазителите на галактиката". Актьорът обаче не се съгласява, защото героят няма много реплики, а му е писнало да играе роли, в които през по-голямата част от времето е гол до кръста и мълчи като риба.

Дуейн Джонсън, Джейсън Момоа, Хавай и как двамата протестират срещу построяването на телескоп

Срещу какво протестират Дуейн Джонсън и Джейсън Момоа

Така се прави

Дейв Батиста обаче не се е притеснил от характерностите на Дракс и спокойно можем да кажем, че се справя доста добре.