За добро или лошо Game of Thrones приключи. Феновете обаче няма да получат покой докато не прочетат последните две книги на Джордж Р.Р. Мартин и не разберат какъв е неговият край на историята.

Game of Thrones, Джордж Р.Р. Мартин и ще бъде ли различен финалът на сагата в книгите от този в сериала

Еднакъв ли ще бъде финалът на Game of Thrones с този в книгите

Джордж Р.Р. Мартин говори по темата

Писателят използва своя блог, за да благодари на феновете, че девет години са следели какво се случва със сериала и са се вълнували. В част от текста му той се опитва да отговори и как неговият финал ще бъде различен от този в Game of Thrones.

Game of Thrones, HBO и кога започват снимките на сериала за предисторията

Ето кога започват снимките на предисторията на Game of Thrones

Програмният директор на HBO хвърля светлина

Мартин знае, че The Winds of Winter се бави изключително много, но ще бъде завършена. Естествено не се наема с някакъв срок, за да няма разочаровани фенове. След нея пък обещава, че ще дойде A Dream of Spring, с която ще затвори и света за огън и лед.

А на въпроса дали финалът на книгите ще се различава от сериала Мартин написа следното: "И да, и не, и да, и не, и да, и не, и да." Не искахме да чуем точно това, но има и допълнение. А то е напомнянето, че сериалът е разполагал с шест епизода, за да сложи край на историята, докато Джордж Р.Р. Мартин няма никакво ограничение.

The Long Night, Джордж Р.Р. Мартин и HBO - какво се случва със заглавието на сериала за предисторията на Game of Thrones

Защо HBO се скара на Джордж Р.Р. Мартин

Шшшт!

Така идва и предвиждането му, че двете книги ще надхвърлят 3000 ръкописни страници. Авторът обещава, че в The Winds of Winter и A Dream of Spring ще разгърне историите на по-незначителни герои, които са се появявали в предишните книги.