Време е за студени тръпки посред лято. Предложенията ни за четене за този уикенд включват трилъри от двама добре известни в жанра автори, както и сборник под редакторството на безподобния Джордж Р.Р. Мартин.

Снимка 490299

Източник: Сиела

"Аса в небето"

Това е втората книга от поредицата "Жокери", чийто съставител е Джордж Р. Р. Мартин. Той е и автор на някои от главите на историята за зловещ вирус, който пренаписва човешката история. Някои се превръщат в жокери - новите злодеи, а някои имат късмета да са аса - супергероите. 30 години по-късно хората са свикнали с присъствието им, но не подозират за невидимата заплаха, която се носи към Земята. Сред останалите автори са Роджър Зелазни, Уолтър Джон Уилямс, Уолтън Симънс.

Изд. Сиела, 20 лв.

Снимка 490301

Източник: Колибри

"Бегълка"

Харлан Коубън разказва драматичната история на баща, зажгубил дъщеря си. След като тя решава да се отдаде на наркотиците и на гаджето си, който я бие, никой не може да я спаси. Години по-късно бащата случайно я засича в Сентръл парк да пее за пари. Когато решава да й помогне, въобще не предполага в какъв свят ще попадне.

Изд. Колибри, 19 лв.

Снимка 490300

Източник: Обсидиан

"Изкупление"

Един отдавна забравен криминален случай отново излиза наяве. Еймъс Декър и партньорката му във ФБР Алекс Джеймисън са в Охайо, когато с тях се свързва Мерил Хокинс. Осъден на доживотен затвор, той твърди, че не е извършил убийствата, за които лежи, и иска Декър да изчисти името му. Декър се съгласява, но така и не успява да говори с Хокинс - той е застрелян. Явно някой все още крие истината.

Изд. Обсидиан, 20 лв.