По принцип, направо не спираме да пишем за американски филмови продукции, и едва ли може да направим нещо по въпроса - просто защото те излизат една след друга.

При българските нещата не стоят точно така. Което, отново по принцип, също е в реда на нещата - все пак родното кино не разполага със средствата на Холивуд.

Сега обаче имаме повод да обърнем внимание на един български филм, който ще се завърти по кината в края на тази есен. Става дума за "Диви и щастливи", от който вече имаме и първи трейлър.

От видяното разбираме, че по стечение на обстоятелствата Боряна (Яна Маринова) е отвлякла човек (Базил Ейденбенц). Това, което всеки би направил на нейно място, е да потърси помощ от приятел.

Същото прави и Боряна - тя се свързва с Мила (Луиза Григорова-Макариев) и иска от нея да ѝ помогне. Двете са приятелки отдавна, но има и още нещо, което ги свързва - и двете са престанали да вярват в мечтите си и са започнали да живеят монотонно.

Новата им среща действа точно като поговорката, че шило в торба не стои. Ето как Боряна и Мила решават, че ако излязат извън закона, ще се почувстват отново живи (диви също) и щастливи. Нещо като Бони и Клайд.

А по петите им тръгва полицията - в лицето на инспектор Донев (Александър Сано). И се започва една... екшън, комедия, екшън, комедия.

Режисьор на "Диви и щастливи" е Мартин Макариев, а участие ще вземат още Дария Симеонова, Димо Алексиев, Калин Врачански, Асен Блатечки, Явор Бахаров и други.

Премиерата на "Диви и щастливи" е на 29 ноември