Вече са ясни номинациите за наградите Еми и сега трябва търпеливо да дочакаме 22 септември, за да разберем победителите в отделните категории.

Наградите Еми 2019 и кои са номинираните

HBO срещу Netflix на наградите Еми 2019

Кои са номинираните и кой води

Не е никаква изненада, че HBO доминираха в почти всички категории. Голяма заслуга за това имаше, разбира се, Game of Thrones и изобщо не сме изненадани, въпреки че последният сезон отнесе доста критики. Сериалът получи 32 номинации в различните категории.

Приятната изненада обаче дойде от минисериала "Чернобил". Той получи завидните 19 номинации. Сред категориите, в които "Чернобил" ще се бори за награда, са за най-добър лимитиран сериал, най-добър актьор (Джаред Харис) и най-добра актриса (Емили Уотсън) в поддържаща роля в лимитиран сериал.

Но това не е всичко, защото минисериалът може да спечели и в категориите за поддържаща мъжка роля, кинематография, кастинг, костюми, режисьор, прически и грим и други.

"Чернобил", HBO, Крейг Мазин и изтритата сцена от четвърти епизод от минисериала

Изтритата сцена от "Чернобил"

Четвърти епизод е можел да бъде още по-тежък за гледане

Сред останалите отличници за HBO бяха сериалите "Бари" (17 номинации), "Истински детектив" (9 номинации), "Вице" (9 номинации) и "Отворени рани" (8 номинации).

 When They See Us, Netflix и нов трейлър на мини-сериала

Нов трейлър на When They See Us на Netflix

Поредицата е по действителен случай

Ще вмъкнем само, че най-номинираната продукция на Netflix беше When They See Us. Лимитираният сериал получи 16 номинации за Еми.