Изминаха три години от "Бързи и яростни 8", но като че ли франчайзът не ни залипсва чак толкова много - все пак миналото лято видяхме spin-off-а (филм или сериал, базиран на вече съществуващ, но с акцент върху различни аспекти) "Бързи и яростни: Хобс и Шоу". И останахме повече от доволни.

"Бързи и яростни 9", Вин Дизел и тийзър на деветия филм

Вин Дизел подгрява феновете на "Бързи и яростни"

Задават се проблеми

В средата на тази седмица Вин Дизел погъделичка любопитството ни към деветия филм с тийзър, който ни загатна, че предстоят неприятности. Е, вече имаме и по-добра представа за това какво ще се случва в "Бързи и яростни 9".

На специално организиран концерт в Маями, тематично наречен The Road to F9, беше показан и първият трейлър на филма. На събитието пяха Лудакрис, Wiz Khalifa, Чарли Пут, Озуна и Cardi B. Ето и какво научихме от трейлъра. 

Дом (Вин Дизел) и Лети (Мишел Родригес) са се отдали на спокоен живот като родители. На Торето обаче му се налага да отново да събере добре познатата банда, защото спокойствието му е нарушено от... брат му.

Колкото и да не ни се вярва новият член на "семейството" и злодей ще бъде малкият брат на Доминик Торето - Джейкъб (Джон Сина). Също като батко си, той се справя отлично зад волана. Но е и изкусен крадец, и безмилостен убиец.

За да стане още по-интересно, двамата не се понасят, което пък ще бъде използвано от един от добре познатите ни злодей във филма - Сайфър (Чарлийз Терон).

Тя ни дава да разберем, че Джейкъб цял живот се е стремял да бъде по-бърз, по-умен и по-силен от брат си. Въпросът сега е дали може да го убие.

А голямата изненада в "Бързи и яростни 9" е завръщането на Хан, когото помним от "Бързи и яростни: Токио дрифт" (2006 г.). Помним обаче също, че тогава и загина. А сега той се оказва по-жив от всякога.

Премиерата на "Бързи и яростни 9" е на 22 май