Вече сме напълно убедени, че "Смъртта може да почака" е един от най-изстрадалите филми, защото по пътя към осъществяването си срещна много перипетии.

"Смъртта може да почака", коронавирусът и отлагането на филма за Джеймс Бонд с няколко месеца

И Джеймс Бонд стана жертва на коронавируса

"Смъртта може да почака" беше отложен за четвърти път

В този клуб обаче можем да присъединим и "Аватар 2". За продължение на филма от 2009 г. се говори от близо 10 години, като първата премиера беше насрочена за 2014 г., но в последствие беше отлагана на няколко пъти.

А в момента знаем, че Джеймс Камерън официално е планувал още четири филма.

Трябваше най-накрая да видим "Аватар 2" по кината през декември 2021 г., но за съжаление това няма да се случи... отново. Причината, разбира се, е коронавирусът, който прекъсна снимачния процес в Нова Зеландия за няколко месеца.

Снимките вече са подновени, но очевидно времето не е достатъчно. От Disney обявиха, че "Аватар 2" е с нова премиерна дата - 16 декември 2022 г.

"Аватар 2", Джон Ландау и какво разкри продуцентът за новия филм

Какво разкри продуцентът на "Аватар 2" за филма

Джон Ландау открехва завесата

Това автоматично означава, че останалите три филма също ще бъдат с променени дати, пише Collider. "Аватар 3" трябва да видим през декември 2024 г., "Аватар 4" - декември 2026 г. и "Аватар 5" - декември 2028 г.

Доста дългосрочни планове са това, но пък Джеймс Камерън знае най-добре. Освен продълженията на "Аватар", Disney обявиха и нови дати за следващите три филма от "Междузвездни войни" - 22 декември 2023 г., 19 декември 2025 г. и 17 декември 2027 г.

"Аватар 2", Нова Зеландия, подновяването на снимките на филма и има ли двойни стандарти

Има ли двойни стандарти за "Аватар 2"

В Нова Зеландия има негодуващи

Това означава, че през следващите осем години месец декември се очертава да бъде много силен за компанията. Sony пък са решили да се възползват от това разместване, за да заемат освободеното място от декември 2021 г., защото на 17 декември е насрочена премиерната дата на третия филм за Спайдърмен.