За продължения на "Аватар" (2009 г.) се говори още след излизането на филма, но ето че изминаха повече от 10 години и втори филм все още не сме видели.

"Аватар", "Властелинът на пръстените", Нова Зеландия и продължават ли снимките на филмите

Какво се случва с продълженията на "Аватар"

Добри новини за феновете

Това трябва да се случи догодина, като в момента снимките както на "Аватар 2", така и на обявените два други филма, текат в Нова Зеландия.

И към момента не знаем почти нищо, освен че Джеймс Камерън използва нова технология, която му позволява да снима под вода, както никога досега не е било възможно.

В интервю за Radio New Zealand Джон Ландау, който е сред продуцентите на филма, реши да хвърли късче хляб на прегладнелите за новини фенове.

Ландау казва, че в "Аватар 2" Джейк (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана) ще имат семейство, но ще им се наложи да напуснат дома си и да опознаят различни региони от Пандора. Това ще включва да прекарват време както около водата, така и под нея.

Джон Ландау също така смята, че хората имат нужда от развлечение, за да избягат от реалността и напрежението, което има в нея.

А с "Аватар" им дават възможността да избягат в един невероятен свят с още по-невероятни герои. Нещо, което, според него, Питър Джаксън е успял да постигне с филмите за "Властелинът на пръстените".

"Аватар", Джеймс Камерън и колко ще струват продълженията на филма

Колко ще струват продълженията на "Аватар"

Готви се нещо епично

Ландау също така пояснява и защо снимките на продълженията на филма текат точно в Нова Зеландия, а не някъде другаде. Според продуцента, чисто като локация страната не им е необходима за целите на филма, но това, което е, ценно са талантливите хора, които работят там.