Допреди около година Альона Савраненко е учителка в детска градина в Киев. 27-годишната украинка обаче пише музика от 14-годишна и след години, в които я пази за себе си или най-близките си приятели, решава да я направи достояние на повече хора. Така се появява YouTube канала на Альона Альона - най-популярната рап изпълнителка в Украйна.

Славата й е бърза и това вероятно се дължи на факта, че Альона не е типичната певица, която ще видим по телевизията - с наднормено тегло и без желание да "го играе секси", тя се появява в почти битова обстановка, облечена в дрехи втора ръка. Видеоклиповете й нямат нужда от голям бюджет, защото за нея важното е да каже това, което има да казва.

"Когато пишеш поп песен, имаш едва няколко реда текст. В един ред има малко думи - съвсем малко информация. Когато рапираш обаче, можеш да разкажеш по-дълга история в повече редове. Затова правя рап", разказва Альона пред Vogue.

В началото се сблъсква с табуто, че е жена в предимно мъжки стил, защото "жените трябва да правят борш". Това обаче не я спира. Завършила психология и педагогика, 27-годишната украинка решава да пее на родния си език за нещата, които я вълнуват.

Преди дни тя пусна в YouTube и първия си албум "Пушка". Заглавието му е заигравка с много неща, както и с думата "пишка", която съвсем не означава това, което на български, а пълна жена. Альона е откровена и без претенции - определено ще следим канала й.