Най-популярната игра в света World of Warcraft (WoW) идва и у нас. От пускането си през ноември 2004 г. тази най-масова онлайн игра вече има над 10,9 млн. потребители. Първото й разширение счупи всички рекорди за продажби на компютърни игри в Америка и Европа, като бяха продадени около 2,4 млн. копия само за първите 24 часа от излизането й на пазара. От такси чистата печалба на Blizzard от играта надхвърля 100 млн. долара месечно.

Емил, Симеон и Иван днес няма да бъдат на работа в Смолян, въпреки че е работен ден. Те ще пътуват за София за най-голямото геймърско парти, организирано в България. Предплатили са по 80 лева, за да могат да бъдат от първите играчи в света, които ще се сдобият с копие на последната версия на World of Warcraft.

Повече от година и половина след излизането на първия експанжън (продължение) на една от най-популярните онлайн ролеви игри, точно в полунощ ще бъде пуснато и второто допълнение - Wrath of the Lich King.

Досега в България са предплатени 4000 копия
От компанията официален представител на авторите от Blizzard за България - "Пулсар", съобщиха за "Класа", че вече над 4000 копия от играта са предплатени предварително. По този повод "Пулсар" организира грандиозно парти в клуб "Ялта". Гейм събитието е най-мащабното, организирано досега у нас. "Миналата година на официалното представяне на първия експанжън -World of Warcraft: Burning Crusade присъстваха около 500-600 почитатели", коментира за "Класа" Глория Свирчева от "Пулсар". По думите й довечера обаче се очаква феновете да са над 2000. По неофициална информация над 16 хиляди българи играят на платени онлайн игри, като близо 60% се подвизават в света на WoW

Довечера, точно в полунощ в цял свят официално ще бъде пусната и самата игра. Такава е и политиката на Blizzard - точно в 00.00 ч. централно европейско време в целия свят да се пусне World of Warcraft.

У нас това ще стане в 1 часа през нощта

По повод официалното представяне на онлайн играта фирмата представител е организирала и конкурс. Всеки участник може да създаде свободна тема, фен-арт, видеоматериал или каквото и да е друго авторско произведение по избор, свързано със света на Warcraft. Могат да се използват текстове, картинки, цветово оформление, скрийншоти от играта и всичко, което форумът позволява. Конкурсът е започнал на 23 октомври, а творбите са се приемали до 7 октомври.

В момента във форума на "Пулсар" тече гласуване, като победителят ще стане ясен днес в 12.00 ч. Според правилата чрез анкетата може да се гласува еднократно. Победителят в конкурса ще получи колекционерското издание на World of Warcraft: Wrath of the Lich King, което съдържа ексклузивни екстри, даващи още по-ясна представа какво се очаква в Нортренд.

В колекционерското издание са включени - World of Warcraft: Wrath of the Lich King на DVD-ROM, книга от 208 страници с невиждани досега изображения от играта, ингейм домашен любимец - бебето леден дракон Фрости, DVD c интервюта на създателите на играта, кинематографично интро на Wrath of the Lich King c коментари на режисьора, диск с официалния саундтрак на играта и още други интересни приложения за феновете на играта.

Класиралият се на второ място пък ще може да избере между WoW Battlechest или нормалното издание на WoW Lich King, а третият ще получи тениска World of Warcraft.

Представянето на WoW по света
Популярната онлайн ролева игра ще бъде представена днес в САЩ, Европа, Мексико, Аржентина, Чили и Русия. Грандиозни партита ще се организират в Париж, Сеул, Берлин, Лондон, Мадрид, Стокхолм, Амстердам, Мексико Сити, Тайпе и др. World of Warcraft: Wrath of the Lich King ще бъде представен пък утре в Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Малайзия и Корея. Най-големите геймъри от Корея, Тайван, Хонконг и Макао за съжаление обаче ще трябва да изчакат до 18 ноември, когато експанжънът ще бъде пуснат официално.

Историята във Wrath of the Lich King
World of Warcraft: Wrath of the Lich King ще изпрати играчите 6 студения, забранен континент Нортренд, където страховитият крал Артас. Менетил крои пъклени планове в уединената си цитадела как да покори целия Азерот. Играчите ще се бият с армията от немъртви на Крал-Лич от бреговете на Виещия фиорд и тундрата Бореан до центъра на неговата нечиста сила в глетчера Айскраун. В добавка ще могат да развиват играчите си до 80-о ниво и да се сдобиват с могъщи нови способности, докато изследват неразкривани зони и тъмници. Експанжънът представя и редица нови елементи, включително система за постижения, разширени опции за битка играч срещу играч като обсадни оръжия и разрушими сгради, както и нов клас герои в играта - death knight Само най-могъщите герои могат да оцелеят в замръзналите северни земи, водени от надеждата да осуетят плановете на Артас и дори да предизвикат самия Крал-Лич, за да сложат край на неговото господство завинаги.

От в. Класа