Дизайнерът и магистър по изкуства Катлийн Дъстин е позната с креативния си подход при изработката на женски аксесоари, уникални по рода си и начина на изработка. Всеки модел на дизайнерката е изработен собственоръчно от нея, със специфична за него декорация.

За изработката на аксесоарите си, Дъстин използва полимерна глина. Тя е основоположник в занаятчийската употреба на този материал, като е създала и своя лична техника при обработката му.

В колекцията на артистката могат да се видят произведения в неповторими и причудливи форми - изключително реалистично изглеждащи портмонета оподобяващи цветя, плодове, зеленчуци и други провокативни предложения.

Някои от моделите си дизайнерката покрива с икони и колажи в стил епохата на Ренесанса. Не на последно място Катлийн Дъстин радва дамите с изключително оригинални бижута, напомнящи на екзотичните места, които е посетила през живота си.

Работата на артистката е високо ценена в Европа. Много от изделията й са изложени в музея North America's principal museum of Fine Craft, Ornament magazine и Wenham Museum (Wenham, Massachusetts). Тя е член на Лигата на занаятчиите в Ню Хемпшир, като през годината преподава и в най-различни работилници около САЩ и Европа.