Със сдържани реакции премина в Кан премиерата на новия филм на Стивън Содърбърг - "Че", разказващ за живота на знаменития аржентински революционер Че Гевара. В главната роля се изявява Бенисио дел Торо, който единствен получи добри думи от критиците за изпълнението си.

Премиерата събра и прилично количество знаменитости - Натали Портман, моделът Наоми Кемпбъл, редакторът на френския Vogue Карин Райтфелд, екс-боксовата звезда Майк Тайсън и др, които поделиха вниманието с основните "виновници" за филма.

Събитието логично бе уважено от целия екип - Бенисио дел Торо, Франка Потенте, Каталина Сандина Морено, Джулия Ормънд, самият Содърбърг и др.

Самият режисьор заяви, че е горд с получилото се и коментира, че е бил против вариантът лентата да бъде разделяна на два филма с еднакво времетраене. Първият от тях "Доказателство за смърт" разказва за живота на Че в Куба, а вторият - "Планета на страха" за провала му в Боливия.

Едновременно с премиерата на "Че" в Кан бе показана и новата документална продукция на Мадона "I am because we are".

Лентата разказва за титаническите усилия, които полагат поп звездата и благотворителния й фонд Raising Malawi за борбата с бедността на милиони африкански деца чиито родители са умрели от СПИН.

Най-забележителното в представянето обаче бе, че Мадона през цялото време не се отдели от прегръдките на явно вече традиционно близката си приятелка Шарън Стоун.