В Рим отвори врати Venetia Palace, четиризвезден дизайнерски хотел. Намиращият се в центъра на Вечния град хотел е и на две крачки от централната гара Stazione Termini, от Piazza della Repubblica, както и от основните исторически забележителности.
Напълно реставрираната сграда от началото на XX век е превърната в уникално и напълно неузнаваемо, в сравнение с преди, място.

Лукс, модерен дизайн и маниакално изпипани детайли омайват посетителите. Новият хотел разполага със 77 стаи, оборудвани с последната дума на технологиите. Баните пък са с хидромасажи. Хотелът има и фитнесцентър, турска баня, сауна, ресторант, а на покрива му се намират заседателна зала и басейн с хидромасаж.

Интериорът е „прозрачен" - чувството за лекота и кристална атмосфера се придава от обзавеждането и осветлението, което наподобява това на излъчването на ледена скулптура.
В салона на хотела има малко, но важни и ефектни елементи. Рецепцията е под формата на метална мрежа, върху която доминират дизайнерските лампиони като облаци на известния италиански архитект Масимилиано Фуксас.

Сивите и бели нюанси наоколо дават усещане за нещо светло, блестящо, леко и релаксиращо в атмосферата. Всеки милиметър в пространството на хотела е изчислен и аранжиран така, че да допринася за общата лекота и прозрачност.
Хотелът разполага с grill restaurant, в който може да се дегустира всякакъв вид скара от месо и риба - както в стаята, така и на покрива.

Venetia Palace е идеален както за туристи, искащи да се насладят на историческите забележителности на Рим, така и за бизнесмени, дошли за симпозиум, съобщава ProntoSofia.