Portal 2 беше обявен съвсем скоро и вече започнаха да излизат първите подробности. От тях ставя ясно, че, според авторите, оригиналната игра е била експериментален опит. Като такъв мащабите и възможните действия от страна на играчите са били минимални. Създателите не са очаквали заглавието да придобие такава голяма популярност.
И докато Portal е била само експеримент, опипващ почвата, то Portal 2 ще бъде истинса игра. Какво ново да очакваме?
Накратко:

- GlaDOS се завръща като антагонист

- Chell отново е тук като играем персонаж

- Дейстивята в Portal 2 се развиват стотици години след тези в оригиналната игра. Комплексът е западнал и е обрасъл с растителност.

- Сферите, които видяхме в края на Portal, разполагат с интелект. Те са завзели части от лабораториите и са загрижени за състоянието на комплекса.

- Portal gun се завръща непроменен.

- Физиката ще бъде неделима част от пъзелите. Например, отдушникът, който засмуква въздух, може да се комбинира с портал, за да се притегли предмет от друга локация.

- Възможността да се смесват различни бои или течни вещества ("Paint" mechanic) ще позволи смесването на различни течности, което ще доведе до различни реакции според състава им. Била е направена демонстрация, на която оранжевата субстанция на пода е спомогнала главната героиня да се изстреля на прилична височина. Използвайки портали, можете да приложите тези "бои" и в други области на ниво за решаване на пъзели.

- Отразяващите кубчета ще позволят да се отклоняват различни лазерни лъчи, за решаването на различни загадки.

- В кооперативния режим ще играете като два двукраки робота.

- Ще има сплитскрийн за игра на една конзола, а за онлайн кооператив е предвидена опция "картина в картината". Това ще ви позволи лесно да комуникирате с другите играчи и да комбинирате усилията си за решаване на даден пъзел.

games.bg