Песни от мюзикъли звучаха в големия концерт с бигбенд в понеделник. Състезателната част бе открита от Ясен с Bye Bye Love от филма на Боб Фос - "Ах, този джаз" (1979 г.), поставен за първи път у нас и като мюзикъл.

Едно добро караоке изпълнение чух тази вечер, коментира Фънки. Ясен побърза да се съгласи повече с него и заяви, че с аранжимента от филма би я направил по-добре.

Втора излезе Нора с Memory от мюзикъла на сър Андрю Лойд Уебър - "Котките", базиран на стихове от Томас Елиът. Арията на Гризабела е популярна в многобройни версии и извън музикалните театри - например в изпълнението на Барбра Стрейзанд.

По-спокойно, не като на изпит, посъветва Фънки, а Люси, в ролята на менторка, отбеляза напредъка в сравнение с репетициите.

Друга балада от същия британски композитор беше задачата на Шанел - прощалната ария на Евита Перон - Don't Cry For Me Argentina (Не плачи за мен, Аржентина) от мюзикъла "Евита" (1978 г).

"Блестящо!", беше оценката на журито. Шанел показа не само как може да се изпее една песен, а и как да се изиграе, категорична беше Есил Дюран.

В свои води се чувстваше актрисата Ана, на която се падна да пее Big Spender от мюзикъла "Сладката Чарити", поставен и екранизиран също от Боб Фос.

Ана заложи на сценичното поведение, но се закани да покаже и глас. Проблемите са вокални, исках да чуя повече глас, имаше и фалшиви места, отбеляза Есил Дюран.

Аз мисля, че се справи много добре, артикулираше много добре, контрира Фънки. Люси също нямаше претенции към изпълнението й.

Деница трябваше да пее May Be This Time, изпълнявана от Лайза Минели във филмовата версия на мюзикъла "Кабаре", режисирана отново от Боб Фос през 1972 г.

Много приятно съм изненадан, заяви Фънки, който похвали Деница за артистичността.

Задачата на Тома беше Hello Dolly, изпята през 1963 г. от Луис Армстронг. Песента носи на чернокожия тромпетист награда "Грами", а той я изпълнява и в едноименния филм с Барбра Стрейзънд.

Металистът в шоуто беше внесъл своя нотка артистичност, като извади на сцената пура, която дори се опита да запали...

Той доказа, че може да пее дори суинг, заключи след представянето Вили Казасян, макар че според Есил Дюран това изобщо не е било песен за него.

Завърналата се Пламена пя Summer Time - ария из операта на Джордж Гершуин "Порги и Бес", превърнала се с годините в джаз стандарт.

Шанел, Нора и Тома направиха като трио New York, New York от едноименния филм на Мартин Скорсезе, изпълнявана там от Лайза Минели и популярна в интерпретацията на Франк Синатра.

В много версии е позната и Dream a Little Dream of Me, с която се представиха в дует Ана и Ясен. Деница и Пламена сложиха впечатляващо точка с класиката от 1956 г. Fever, която също е известна в най-различни варианти - изпълнявана е дори от Елвис Пресли.

Финалът на концерта беше за Люси Дяковска с песента Bye, Bye Baby от мюзикъла "Джентълмените предпочитат блондинки" (1949), популярен и във филмовата си версия с Мерилин Монро.

В сряда се очаква в шоуто да гостува цялата й група No Angels, които по-късно този месец ще представят Германия на Евровизия 2008 в Белград с песента си Disappear.