Вчера, 18 май, Остава показаха новото си видео към парчето Мексико първо пред приятели, журналисти и колеги в Radio Cafe.

Видеото на Мексико включва кадри от новия български филм Лов на дребни хищници, чиято премиера у нас предстои през октомври. Режисьорът на филма Цветодар Марков е и режисьор на клипа, той обаче не успя да присъства лично на дебютната прожекция, понеже е в Кан, където днес неговият пълнометражен кино дебют ще се прожектира пред световната професионална гилдия.

Гости на парти-прожекцията обаче станаха част от актьорите във филма, включително Людмила Сланева, Яна Китова, Емил Емилов, както и първият асистент на продукцията Ани Вичева.

Тя сподели пред феновете на бандата, че филмът, за който техните любимци създадоха саундтрака, е сниман доста екстремно - само за 22 дни. И че се надява публиката да го възприеме със същата страст, с каквато и музиката на Остава.

Първи хапки от филма могат да бъдят уловени само във видеото на Остава. Клипът от днес тръгва в музикалния ефир. Вчера в клуба го видяха и аплодираха още момчетата от Skre4, Сепуко 6, Ивайло Крайчовски от ФСБ и още много.

Мексико е четвърти сингъл от последния албум на алтърнатив бандата (Rock N Roll Song Designers) след успешните Sex In The Morning, Baby и Rock N Roll Song Designer.

"Мексико е любимото ни парче от албума, не само на мен, а на цялата банда. Много обичаме да го свирим лайв, защото е динамично, а текстът е колкото сериозен, толкова и забавен - за отношенията между българин и западноевропейка.", коментира фротменът на Остава Свилен.

„Осемгодишният ми син е супер фен на Остава. Филмът ми в голяма степен засяга теми и проблеми на тийнейджърите. Реших да се доверя на вкуса и интуицията на младото поколение и мисля, че се получи.", споделя режисьорът.

Остава не просто дават свои песни за саундтрака на лентата, а музиката им участва в саунд дизайна на „Лов на дребни хищници".

Филмът е режисьорски дебют за Цветодар Марков, по сценарий на Християн Ночев. В него четирима младежи наивно решават да изкарат лесни пари, без да подозират, че един непознат с тъмно минало и проблемно настояще ще преобърне живота им. В ролите: Христо Шопов, Мариан Вълев, Владимир Георгиев, Стефан Мавродиев, Людмила Сланева и още.

Междувременно Остава работят по нов албум и са на етап неговото измисляне. Всички фенове на групата лайв са забелязали, че напоследък те често забиват съвсем нови неща - всички те част от творческата акция, в която момчетата в момента са.