"Най-великият на всички времена" Мохамед Али и "Железният" Майк Тайсън ще си поделят корицата на една от най-очакваните игри на 2009 г. - Fight Night Round 4. В гласуване на феновете, започнало на сайта www.AliorTyson.com през декември 2008 г., двете легенди бяха определени да се появят заедно на обложката на играта. Fight Night Round 4 е разработена под шапката на EA Sports от EA Canada във Ванкувър и ще бъде издадена през лятото.

Най-знаменитият боксьор на всички времена Мохамед Али беше известен с острия си език и изключително бързите си юмруци, които побеждаваха опонентите му мач след мач. Али беше първият боец в историята, който е печелил шампионата в тежка категория три пъти и има огромен принос към бокса.

Нокаут легендата Майк Тайсън ще се присъедини към Али на корицата. Като най-младият боксьор, печелил някога шампионата в тежка категория, Тайсън очарова света с прецизността, мощта и способността си да отстранява съперниците си още в първия рунд. Двете икони на бокса най-накрая ще се изправят един срещу друг във Fight Night Round 4.

"За мен е чест да бъда на обложката на Fight Night Round 4 с Али. Той беше специален шампион, а аз изпитвам огромно уважение към него и като човек, и като боец" - заяви Тайсън. "Хората винаги са ме питали дали смятам, че щях да победя Али, ако някога имах шанса да се изправя срещу него и двамата бяхме във върховата си форма. Сега можете да разберете това сами. Fight Night ви поставя точно на този ринг и ви дава ръкавиците, за да отбележите резултата."

Добавянето на Майк Тайсън към Fight Night Round 4 завършва списъка с играчите във видеоиграта, които са вълнували публиката почти едно десетилетие. Геймърите най-сетне ще имат уникалния шанс да се бият като „Железния Майк" или пък срещу него като някоя друга легенда на бокса.

Екшънът на ринга ще бъде по-бърз от всякога, за да представи реално невероятната скорост, точност и мощ, характерни за спорта. Fight Night Round 4 с безпрецедентен реализъм позволява на играчите да участват в десетки легендарни срещи, сред които Тайсън срещу Али.

PcWorld