Световноизвестната ар енд би певица и носителка на награда "Грами" Мейси Грей успя да влее солидна доза топли емоции в студените софийски дни и да изправи на крака и най-пасивните зрители от публиката в зала 1 на НДК.

Концертът на изпълнителката от Калифорния се проведе снощи като започна без почти никакво закъснение. Малко след 20 часа осветлението в залата изгасна и на сцената първо се подреди бенда на Мейси Грей, а секунди по-късно под бурните аплодисменти на присъстващите се появи и самата тя. Певицата бе облечена в свободно отпусната червена рокля, която подхождаше на известната й "рошава" прическа.

Шоуто бе открито с песента от последния албум на Мейси "Ghetto Love" като почти веднага двете беквокалистки на певицата успяха да приковат вниманието към себе си със закачливото си сценично поведение. Последваха някои популярни парчета на изпълнителката като "Psychopath", "When I See You", Caligula", а сред тях най-много се отличи емблематичната "Glad Уou're Here", която бе изпята като специален поздрав за българската публика.

След изпълнението на "Sweet Baby", на която препълнената зала пя с пълно гърло, Мейси Грей се прибра за кратка пауза, в която се възползва да смени тоалета си. Пременена в елегантно костюмче певицата зае обратно мястото си минути по-късно като изненада приятно с кавър на хитовото парче "Creep" притежание в оригинал на рок бандата Radiohead.

Мейси зарадва българските си почитатели с още кавъри, сред които се отличи и „Groove Is In The Heart" на Dee Lite. Шоуто стана още по-вълнуващо, когато по време на изпълнението на "Oblivion" на сцената се разигра и малък спектакъл. Това бе и краят на официалната част от концерта, чернокожата изпълнителка пожела лека вечер на всички и се скри зад кулисите заедно с бенда си.

Въпреки това никой от присъстващите не повярва, че това ще е краят на представлението и залата се преизпълни с бурни аплодисменти и викове за още. Този момент не закъсня и миг след това, двете симпатични беквокалистки поеха вечерта в свои ръце като изпълниха зашеметяващо парче, в което и бенда изпъкна със завидни музикални качества.

Мейси се появи за втората песен от биса, облечена в дълга черна рокля и запя любимата на всички "I Try". Това вдъхнови още повече феновете и в залата се завихриха танци като по седалките вече не бе останал нито един седнал човек.

Завършекът на вечерта бе също така грандиозен, под звуците на "Everybody" първа сцената напусна чернокожата певица, а след нея един по един бавно тръгнаха да излизат и останалите членове на бенда като последен остана барабаниста. Като истинска рок звезда той хвърли палките си в публиката, което постави и окончателния финал на незабравимата вечер.

За най-големите фенове на Мейси Грей в столичния клуб Ялта бе организирано и специално парти, чийто диджей бе самата певица.