Саундтракът на новата самостоятелна музикална видео игра Green Day: Rock Band ще съдържа 47 песни. Както по-рано беше обявено, играта ще има своята премиера по целия свят на 8 юни 2010 г. във версия за Xbox 360, Sony PlayStation 3 и Nintendo Wii.

"Да се видим през призмата на тази видео игра беше просто поразително" - заяви Били Джо Армстронг от Green Day. "От саундтрака и местата на концертите до видео материалите и снимките, които се отключват, Green Day: Rock Band безспорно успява да улови най-добрите моменти и работа в нашата щура кариера. Нямаме търпение феновете ни да я преживеят."

Списъкът с песните в Green Day: Rock Band включва колекция от най-големите хитове и любимите парчета на почитателите на групата, в това число два от най-емблематичните албуми на Green Day - Dookie и American Idiot.

Трети албум - 21st Century Breakdown - също може да бъде изсвирен изцяло в комбинация с шестте песни от него, които вече са достъпни под формата на съдържание за изтегляне в Rock Band Music Store за Rock Band и Rock Band 2.

47-те песни включени в играта са представени на три различни места, всяко от които отразява различен период в забележителната кариера на групата.

Green Day: Rock Band ще бъде пусната в продажба едновременно в целия свят на 8 юни във версии за Xbox 360, PlayStation 3 и Wii. Целият списък с песните ще може да бъде експортиран, което дава на играчите възможност да свирят парчетата в Rock Band и Rock Band 2 за Xbox 360 и PlayStation 3, както и в Rock Band 3TM, който ще бъде издаден тази година. Играта е съвместима с всички контролери на Rock Band, както и с повечето за Guitar Hero.