Имах гадже, което беше толкова обсебено от себе си, че не можеше да си устои. Заради работата ми се налагаше често да пътувам. В тези мигове, когато му липсвах (явно само физически) той често се самозадоволяваше.

После, незнайно за мен защо, ми споделяше интимните си изживявания. Обясняваше, че толкова си мислел за мен, така ме желалел в този миг, че трябвало да направи нещо. А и така не ми изневерявал. Друг въпрос е колко му вярвах.

Малко се смущавах, че се отдаваше на себе си (по думите му) с часове. С мен не издържаше толкова - най-много 30 минути. Трябваше ли да ревнувам от ръцете му?

Напълно разбирам е стремежът към самозадоволяване. Според лекарите дори е здравословно. Ясно е, че повечето момчета започват с "ръчен труд", но трябва ли манията по члена в собствените ти ръце да продължи и в по-зряла възраст и то когато имаш сериозна връзка.

Допитах се до познатите ми по въпроса. Вера и гаджето й Пешо нямали предразсъдъци по отношение на мастурбирането и дори го правели заедно. Пешо адски се възбуждал, гледайки как Вера сама си доставя неописуема наслада. Това дори се превърнало в традиция - сряда вечер е време за ръчен труд.

Приятелката ми Гери пък не изпитвала сериозна наслада от секса с мъжа й, никога досега не била свършвала с него, но пък той притежавал други качества, заради които тя избрала да сподели живота си с него. Гери обаче не се срамувала да свършва, помагайки си с ръка. Той пък нямал нищо против, щом така й е добре. Не се комплексирал от това, че нейните ръце се оказали по-чевръсти и вещи от неговите.

Ани обаче развила сериозни проблеми заради ръчните си удоволствия. Толкова се осъвършенствала, че вече не й било хубаво, когато някой мъже си играел с "котето" й. Все попадала на такива, които не знаели как точно да й доставят удоволствие - или били твърде груби, та чак било болезнено, или съсредоточвали усилията си няколко сантиметра по-надолу, където реално нищо не се случвало.

Освен това Ани развила и един вид обсебеност от удоволствието, което сама си доставяла. Нямала търпение сексът с мъжа да приключи, да остане насаме и възбудена и незадоволена да се отдаде на двете си ръце. Бързо и качествено свършване. Браво Ани!

Според мен нейният случай е клиничен, но коя съм аз, че да я съдя. Всеки е попадал в период на суша, нали така? И всеки е опирал до помощни средства. Все пак опознаването на собственото тяло е ключ към добрия сексуален живот.

Така, ако партньорът не се справя достатъчно добре, можем да го насочим с напътствия по правилния път към оргазма. Знам, че има хора (предимно момичета), които се срамуват да си посегнат, но те не знаят какво губят.

Съветвам ги да забравят за срама, да се усамотят и да опознаят тялото си по-добре. Защото не е случайна закачливата поговорка: "Сутрин, обед, вечер онанизъм - здрав и бодър организъм".