Поредицата музикални видео игри Guitar Hero вече ще си има специална вечер в столичния рок клуб "Angel Heart". Две сряди в месеца пълнолетните почитатели на по-тежката музика ще могат да мерят сили в характерните за играта състезания в режим „Face Off" и да се борят за титлата „китарен герой".

Първото надсвирване е предвидено за 14 април с начален час 21:00 ч. Час преди това, от 20:00, посетителите ще имат свободен достъп до китарите и барабаните, за да проверят музикалния си талант. Записването за китарнaта битка ще се провежда на място, а право на участие ще имат 32 играчи.

Организаторите от клуб "Angel Heart" и "Пулсар", която е официален вносител на Guitar Hero за България, ще осигуряват всеки път и подобаващи награди за най-добрите китаристи.

Феновете на поредицата на възраст до 18 години също няма да бъдат пренебрегвани. За тях ще бъдат организирани специални турнири отново два пъти в месеца, само че в неделя от 14:00 часа.

Условията са аналогични на изброените по-горе - 1 час време за записване на участниците, в който посетителите ще могат да играят свободно, в 15:00 ч. 32 китаристи ще заемат местата си, за да си извоюват награди и челното място в режим "Face Off". Първото състезание за участници до 18-годишна възраст ще се проведе на 18 април.

Кувертът за всички Guitar Hero вечери ще бъде: 2 лв. за лица на възраст до 18 г. и 4 лв. за възрастни, като срещу него всеки посетител ще получава равностойността на сумата в консумация от бара.