Режисьорските опити на Клинт Истууд са на път да се увенчаят с ново признание - премиерата на последния му филм "Changeling" с Анджелина Джоли в главната роля премина с голям успех в Кан. В лентата се разказва за самотна майка, чийто 9-годишен син изчезва. След завръщането му обаче, тя започва да подозира, че това всъщност не е нейното дете.

Действието се развива през 20-те години на миналия век в Калифорния, а в сложната психологическа драма на Анджелина партнират Джон Малкович и Колм Фиоре. Реакцията и на критици, и на зрители бе положителна, което потвърди прогнозите, че филмът на ветерана в световното кино е един от фаворитите за "Златната палма".

"Ролята ми беше колкото и трудна, толкова и мечта за всяка една актриса. Може би донякъде ми помогна и факта, че се възприемам в голяма степен именно като майка и това чувство ми е познато. Има много сериозен психологически елемент, който не ви дава спокойствие, докато не проследите историята докрай. За мен лично бе голямо удоволствие да работя с такова име като Клинт Истууд", коментира Джоли.

На въпрос на репортер защо дойде в Кан, предвид факта, че е в напреднала бременност, тя каза, че не би пропуснала фестивала за нищо на света. Анджелина представя още един свой филм в Кан - тя озвучава тигрица в анимацията 'Кунг-фу панда".

Истууд ще се бори за пети път за голямата награда, като досега винаги си е тръгвал с празни ръце. За последно през 2003 неговият "Реката на тайните" бе приет със смесени чувства от публиката.