WoW дивизията на СК „Инер Файър" се класира безапелационно за континенталните финали на ESL Extreme Masters 3. Двамата българи и руският им съотборник направиха фурор и преминаха като ураган през предварителните квалификации и после през групите на Шампионската лига за да акостират на Cebit в Хановер и да се изправят срещу останалите от най-добрите отбори в Европа.

Extreme Masters може да бъде наречена „Шампионската лига" по електронни спортове. С награден фонд от US$750.000 и квалфикации в Америка, Европа и Азия.

В жребия за определяне на групите Coold, Desis и Phenomenon нямаха особен късмет и се паднаха в една група с Nihilum Cake - смятан за най-силният отбор в Европа, Mousesports, които са много стабилни в изявите си и още 5 не толкова известни, но в никакъв случай слаби тройки.

Като цяло групата бе трудна, а и загубата на iNNERFiRE в първия мач срещу немския Feelin Cute с 3-0 не бе особено обнадеждаваща. Но когато всички си мислеха, че силите на българите ще стигнат до тук те се мобилизираха и във втората си среща буквално отказаха шведските си съперници от We Blame RNG след като ги биха за 15 секунди в първия рунд.

Единственото препятствие бяха супер звездите от Nihilum Cake. Преди дербито с тях Nihilum привлякоха нов, още по-добър играч. Въпреки всичко българите излязоха за победа и просто съкрушиха съпротивата на британците.

За да може отборът да се подготви подобаващо на 20.02.2009 в България ще пристигне руският играч на iNNERFiRE Даниел Чиклин. Тренировките за престижното състезание са подготвени по специална програма с помощта на специалисти и треньори от класическите спортове, а някои от именитите ни състезатели от реалния спорт ще помогнат като споделят опит и дадат ценни насоки във връзка с подготвката и психологическата настройка за големи и важни състезания.