Автомобилен дизайн в Кралския колеж за изкуства в Лондон ще навърши през 2009-та 40 години. Специалността се множество възпитаници, които след завършването си са станали топ дизайнери в областта си. Сред тях са имена като Питър Хорбъри, който успява буквално да съживи Volvo с въвеждането на по-стилен дизайн на колата; Мартин Смит (изпълнителен директор на дизайнерското отделение във Ford Europe); Иън Калъм (главен дизайнер в Jaguar).

Други завършили колежа са дизайнерът на Audi TT и сегашният началник дизайн в Kia, Питър Шрайер и Марек Райхман (началник дизайн в Aston Martin).

Големи надежди се възлагат и на завършващите тази година. 14-те висшиста се състезаваха за наградата за дизайн Pilkington Automotive Vehicle Design 2008, като моделите им варират от изцяло отдадени на еко идеята до модели със отявлена насоченост към персонализацията. Моделите им можете да видите в галерията. За нещастие, едва ли скоро ще се превърнат в реалност, но това е съдбата, която преследва повечето концепции.