След малко повече от година ще видим следващите варианти на Playstation и Xbox, а дотогава все по-често ще чуваме слухове около новите конзоли на Sony и Microsoft.

След като в последните седмици хората от Sony направиха няколко пестеливи намека по отношение на Playstation 5, сега е време да чуем и какво ни готвят от Microsoft.

Шефът на звеното, отговарящо за Xbox, Фил Спенсър, наскоро даде интервю за The Verge, в което обясни, че той и екипът му са научили важни уроци с Xbox One и няма да повторят грешките си.

По думите на Спенсър, Project Scarlett, както за момента всички наричат следващия Xbox, ще бъде по-бърз и същевременно по-евтин от PS5.

Снимка 453016

Източник: Microsoft

Както някои от нас може би помнят, Xbox One беше по-скъп и по-бавен от първия PS4, което накара немалко фенове на конзолите да предпочетат продукта на Sony.

Sony, PlayStation 4 и коя е най-продаваната конзола в историята

Успешна ли беше конзолата PlayStation 4 за Sony

Коя е най-продаваната конзола в историята

Това няма да се случи с Project Scarlett, обещава Спенсър.

Освен с цена и бързина, Project Scarlett ще спечели симпатии и с възможности за крос-плей между различни платформи и съвместимост с по-стари игри, заяви той.

PlayStation 5 на Sony, кога ще бъде пусната конзолата и новите неща в джойстика

Sony с нови разкрития около PlayStation 5

Вече знаем кога ще бъде пусната в продажба, както и...

Засега няма точно обявена дата за излизането на новата конзола на Microsoft, но всеобщото очакване е, че тя ще се появи по сходно време с PS5, малко преди следващата Коледа.