Новият дрон Mavic Mini на DJI представлява най-добрият микс от цена, качество и преносимост, който компанията ни е предлагала до момента.

Ако до момента сме отлагали да се сдобием с дрон, Mavic Mini ни дава много повече причини да променим това от който и да е друг модел.

Малкият дрон се вмества в свой собствен клас, взимайки най-доброто от Mavic Air и от DJI Spark.

Снимка 450498

Източник: DJI

Той тежи едва 249 грама и в сгънат формат е голям, колкото Samsung Galaxy S10+. В същото време малкият му размер далеч не е в ущърб на способностите на батерията, която издържа на до 30 минути полет.

Mavic Mini е със същия камерен сензор, с какъвто разполагат Mavic Air и DJI Spark, но се ограничава до 30FPS при резолюция от 2.7К.

Снимка 450499

Източник: DJI

Това е напълно достатъчно за любителите фотографи, за които е предназначен и Mavic Mini, но би подразнило хората, търсещи максимална производителност при снимане отвисоко.

Радиусът на управление е четири километра, като има и сензори за безопасен полет и лесно приземяване.

За да намалят цената му - в сравнение с Mavic Air, DJI са лишили новия си дрон от Active Tracking и способността самостоятелно да избягва обекти при полет.

DJI Osmo Moblie 3 - най-атрактивният стабилизатор за смартфони става още по-приятен

Най-атрактивният стабилизатор за смартфони става още по-приятен

Всичко за новия стабилизатор на DJI

За сметка на това обаче новият дрон идва и с изцяло ново мобилно приложение, което позволява да избираме от няколко предварително зададени режими на полет и снимане само с едно докосване.

Снимка 450500

Източник: DJI

Базовият модел струва само 399 долара и това прави Mavic Mini идеален избор за всеки, който иска да разполага с удобен за носене дрон, достатъчно способен, за да задоволи жаждата ни за панорамни снимки от въздуха.