Краудфъндинг платформите са страхотно нещо, тъй като позволяват на малки организации и отделни талантливи творци да получат финансиране на най-различни проекти.

Една от най-забавните и същевременно иновативни подобни инициативи, на които скоро сме попадали, се казва Nybble и представлява котка, която можем сами да сглобим у дома.

Nybble е събрал над 79 000 долара в платформата Indiegogo и съвсем скоро ще можем да поръчаме сглобяемата котка.

Тя идва в пълен комплект с всички необходими джаджи, платки и кабели. Но най-интересното е, че можем сами да програмираме робота да изпълнява различни команди и да се държи по определен начин.

Снимка 387293

Източник: Indiegogo

Нужни са ни съвсем базови програмистки умения, за да вдъхнем живот на собствения си Nybble.

От промо видеото на проекта се вижда, че прототипът действително изглежда доста сладък и движенията подчертано напомнят тези на котка.

В комплекта има и базово дистанционно, с което можем да контролираме "животното".

Снимка 387292

Източник: Indiegogo

Платката, с която работи Nybble, е съвместима с AI чип Raspberry Pi, който би позволил на котката да започне да учи по-добре и да взима решения самостоятелно.

Стартовият пакет за сглобяване струва 200 долара, а за още пари можем да си купим екстри, с които да направим робота още по-умен.

Spot, Boston Dynamics и песента "Uptown Funk", на които не знаем да се радваме ли...

Да се страхуваме ли от тези роботи

Когато робот прави по-яки танцови движения от много хора

Все още няма продукт, който да ни накара да харесваме роботите, но трябва да признаем, че Nybble е максимално близо до целта.