Зрителите решиха VIP Brother да напуснат Жоро Торнев и Роро. Ути продължава в състезанието за титлата "Любима звезда на България", а Борислав събра най-голям зрителски вот и се спаси от елиминации още по средата на живото предаване в петък по NOVA.

След бедственото положение в Къщата вследствие на отказа на Христо да участва в мисия "Сериал", актьорът си навлече негативите на почти всички Съквартиранти, които се определиха като "жертви на заложническа криза". Ентусиазмът им да убедят Христо да промени решението си отстъпи място на разочарованието и отчаянието, а Миглена и Емануела признаха, че единственият изход от нелепата ситуация е Христо да напусне шоуто по собствено желание.

Полевите условия в Къщата не обединиха звездите и те така и не се опитаха да излязат с предложение към Big Brother. Той обаче постави забавна мисия, която им даде шанс да си върнат част от комфорта. Празният хол на VIP Къщата се превърна в дансинг, а Съквартирантите трябваше да танцуват на популярни песни по такъв начин, че Торнев и Вальо да ги познаят, без да чуват музиката. Смехът и доброто настроение отново се завърнаха, а те бяха допълнени от успешния финал на мисията. По този начин обаче звездите се изправиха пред пореден труден избор - кое от изгубеното да изберат, за да направят престоя си по-лек.

Успешният край на мисията се превърна в повод за пореден конфликт. Звездите не успяха да се обединят в избора си за най-важното нещо, което им беше отнето и в крайна сметка решиха да заложат на алкохола и цигарите. Необичайният избор предизвика нови сблъсъци, а Къщата отново се раздели на два враждуващи помежду си лагера. Какви обрати предстоят в отношенията между Съквартирантите?