Швеция е толкова невероятна държава. От великолепната си природа до безупречния си стил, всичко изглежда с толкова дълбоки корени.

Да вземем например Stora Hotellet, където историята на хотела се преплита с историята на мястото, а интериорният дизайн говори за гордото мореплавателно наследство на града по начин, който никакъв музей изобщо не може да го направи.

Снимка 385683

Източник: travelaway.me

Открит през 1895 г. в Умео, Северна Швеция, Stora Hotellet не е просто хотел, а най-голямото място за забавление в града - място, където моряците са се смесвали с елита на града на пищни банкети и официални церемонии.

Сега, повече от 120 години по-късно, бутиковото заведение е по-блестящо от всякога, с изцяло обновен интериор, с невероятен вътрешен площад и нов ресторант, кръстен на първия мениджър и ресторантьор на хотела - Готард Зетерберг (Gotthard Zetterberg).

Снимка 385680

Източник: travelaway.me

Грандиозният интериор, замислен от спечелилата множество награди шведска агенция Stylt Trampoli AB, има за цел да покаже поразителния контраст между различните хора, които някога са посещавали тази велика институция. Плюшените кадифета и полираните кристални полилеи са гениално смесени с конопените въжета и старо дърво, създавайки приятна среда за един изключителен престой.

В Stora Hotellet има шест типа стаи, като всеки от тях има свое собствено очарование.

Снимка 385685

Източник: travelaway.me

Малки и тъмни, Superstition стаите създават впечатление, че спим в каютата на моряка, докато тези в категорията Passion са с красиви декорирани тавани, съчетаващи скъпи материи и елегантни старинни мебели с модерни плоски екрани и безплатен Wi-Fi интернет.

Снимка 385679

Източник: travelaway.me

Freedom, oсновният апартамент, напомня за морската елегантност на онези стари луксозни кораби с впечатляващ декор, но където настаняването съответства на всеки 5-звезден хотел на сушата.

Снимка 385681

Източник: travelaway.me

Заемащо бившата банкетна зала на сградата, която е 89 кв.м, пространството разполага със стилна спалня, отделна всекидневна зона и живописна гледка към реката. Излишно е да споменаваме, че с удобства като сауна, вино и напълно оборудван бар с шампанско, гостите тук се чувстват като кралски особи.

Снимка 385682

Източник: travelaway.me

Поддържайки същата страхотна дизайнерска концепция, ресторантът Gotthard's Krog на хотела предлага богато и интересно меню, вдъхновено от пристанищните градове по света, пише Travel Away.