Български деликатеси на скара (БДС) - така се казва новото заведение за хранене, което шеф Виктор Ангелов отваря в София. Ако не му мине котка път, това трябва да се случи следващата седмица - 10-16 септември. Естествено, фокусът ще бъдат добре познатите ни кюфтета и кебапчета на скара. Обещанието е всички продукти да бъдат пресни и с кратък срок на годност, поради липсата на консервиращи или подобряващи съставки.

"Всички в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче. Но в последните години, като че ли имиджа му пострада от липсата на стандарт, който съществуваше преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне", казва шеф Ангелов.

Той допълва, че в изобилието на нетипични за България продукти за бързо хранене (пици, дюнери, бургери), кебапчето остава някак в сянка, което кара шеф Ангелов да отвори БДС Магазин за скара и да възвърне доверието към българското кебапче.

Снимка 376937

Източник: APRA Porter Novelli Group

Български деликатеси на скара ще заложи на кратко меню от ястия в разделите супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко вида напитки, сред които се откроява специалната БДС лимонада.

Шеф Ангелов и екипът му посвещават над три години в подготовката на новата концепция. Най-дълго време им отнема разработването на рецептите за скарата, които освен страхотен вкус, трябва да са и без изкуствени съставки.

Български деликатеси на скара (БДС) ще бъде на ул. "Георги С. Раковски" 96.