Зимните Олимпийски игри в ПьонгЧанг са към своя край, а 2020 г. изглежда още далеч в бъдещето. За нас може и да е така, но не и за Токио, който е домакин на летните Олимпийски игри през 2020 г. 

Скритото послание зад логото на олимпйиските игри

Какво означава логото на олимпйиските игри

Каква е символиката и защо има толкова много цветове

В столицата на Япония тече усилена подготовка, като може би най-интересното около нея, към този момент, е планът за намаляване на вредните емисии. Това ще се случи чрез рециклиране на мобилни устройства, които ще бъдат използвани за направата на медалите, пише Quartz.

По данни на японското Министерство на околната среда от мобилен телефон ще бъдат рециклирани около 0.048 грама злато, 0.26 грама сребро и 12 грама мед, с чиято помощ ще бъдат изработени около 5000 медала за Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през 2020 г.

Снимка 341670

Източник: iStock

Над 80 000 мобилни и други електрически устройства са били дарени на Tokyo Metropolitan Government. За последно Токио е бил домакин на Олимпийски игри през 1964 г., а местната управа си е поставила доста високи цели.

Как в Япония се справят със студа у дома

Как в Япония се справят със студа у дома

Хитри са, признаваме

Те искат да намалят с 30% емисиите на парниковите газове и консумацията на електричество до 2030 г. Още по-впечатляваща е целта по време на церемониите по откриване и закриване на игрите нивата на въглероден двуокис да бъдат сведени до 0.