Това са 12-те топ дестинации на 2017 г. Според мнението на анализаторите, тенденциите за популярни дестинации ще се запазят и догодина.

Снимка 308752

Източник: iStock

Дубровник, Хърватия

Хърватският курорт Дубровник се превърна в една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Мястото съчетава старинна архитектура, прекрасни ресторанти и чудесни места за плаж. Фактът, че Хърватия се превърна в снимачна площадка на фентъзи сагата "Игра на тронове", направи балканската страна още по-посещавана.

Уникалните места, на които е сниман Game of Thrones (СНИМКИ)

Уникалните места, на които е сниман Game of Thrones (СНИМКИ)

По стъпките на Джон Сноу, Денерис, Аря и сие

Снимка 321209

Източник: Visit Cuba

Хавана, Куба

През 2017 г. една от най-привлекателните дестинации за туризъм стана кубинската столица Хавана. Политическите процеси в страната спомагат за това, но Хавана винаги е привличала пътешествениците с екзотиката си, салса баровете, хубавите коктейли, вкусната храна и ниските цени.

Снимка 316232

Източник: iStock

Бали, Индонезия 

Бали е една от най-атрактивните световни дестинации, не само през 2017 г. Островът е райско кътче, и въпреки че в момента там изригва вулкан, Бали предлага съчетание от пълен релакс и сливане с будизма, заедно с най-интересните приключения във водата и джунглата.

Снимка 227829

Източник: iStock

Маракеш, Мароко

Маракеш е магнетичен град, пълен с исторически места, а съчетанието от старинни и модерни сгради е много интересно. Пазарната улица Jemaa el Fna е нещо като сцена на открито, на която може да с е пазарува, има разнообразни улични артисти, дресьори на змии и най-добрите художници на татуировки с къна. 

Снимка 283672

Източник: iStock

Тел Авив, Израел 

Тел Авив е един от най-оживените градове в света. Това е място, където древната история се слива с най-модерните нововъведения, има красивите плажове и оживен нощен живот. Кухнята е отлична, а пазарите за прясно направен хумус и хляб, ароматно кафе и ръчно изработени дрехи са магнит за пътешествениците.

Снимка 325996

Източник: iStock

Кейп Таун, ЮАР 

Кейп Таун е очарователен град в Южна Африка, изпълнен с живописни места и голямо разнообразие от ресторанти. Плажът му е дом на над 3000 пингвини, които привличат хиляди туристи от цял свят. В града и има доста луксозни хотели за по-богати пътешественици и бизнесмени.

Снимка 307211

Източник: iStock

Чианг Мей, Тайланд 

Тайланд винаги е бил популярна дестинация, но в последно време Чианг Мей измества фокуса от Банкок, като се превръща в модерната му алтернатива. Там живеят и известните "жени-жирафи".

Снимка 305181

Източник: iStock

Хонолулу, Хавай 

В космополитния Хонолулу може да бъдат открити исторически забележителности и изискани модерни места. Уайкики е един от най-разпознаваемите и най-обичаните плажове в света. Епископският музей е най-големият исторически музей в Хавай и най-престижната институция за природна и културна история в Тихия океан.

Снимка 316588

Източник: iStock

Лисабон, Португалия

Португалия се превърна в топ европейска дестинация през тази година и ще запази актуалността си и през 2018 г. В португалската столица Лисабон има всичко - от плажове, ресторанти и малки улички до старинни сгради. Атмосферата е културна, а нощния живот предлага интересни събития.

Снимка 324819

Източник: iStock

Токио, Япония 

Пътуващите все по-често избират японската столица. Там може да се направи дегустация на суши за закуска на световноизвестния рибен пазар Tsukiji. Градът предлага много места, които разказват интересната история на Япония. Популярната тенденция за посетителите е японският Дисниленд. 

Снимка 260601

Рейкявик, Исландия 

Откакто нискобюджетните авиокомпании започнаха да летят и до Исландия, туристите в Рейкявик се умножават непрекъснато. Така и студената страна се нарежда в класацията на най-популярните туристически дестинации. Природните забележителности там са безброй. Най-често посещаваното време от годината е, когато може да се наблюдава природното явление Северно сияние.