Въпреки че на лятото му се вижда краят, на нас много ни се пътуваме и нямаме намерение да спираме. Следващите два месеца - септември и октомври, ще посрещнем с надежда за добро време, а и с нетърпение да открием нови дестинации.

Независимо дали ще заложим на сигурно и ще направим резервация още сега или ще се оставим на случайността да ни води, ето няколко предложения за дестинации, които е супер идея да посетим до началото на ноември.

Германия

Една причина ни е достатъчна - Октоберфест. Събитието с много музика, още повече бира, добро настроение, наденички и претцели. Какво повече му трябва на човек?

Мястото е Мюнхен, времето е от 22 септември до 7 октомври. Вероятно не е изненада, че за този период квартири и хотелски стаи се намират доста по-трудно.

Снимка 374372

Източник: iStock

Разбира се, освен да пием бира, можем да правим и много други неща в Мюнхен по това време. Например, да се запознаем със забележителностите на града.

Ако си падаме по по-необичайните забавления, в града има шест места, където можем да събираме тен без дрехи. Стискаме палци поне септември да е слънчев.

Албания

Тази балканска страна добива все по-вече популярност като туристическа дестинация. И ако не сме й се доверили за тазгодишната морска почивка, то отново няма да сбъркаме, ако отидем в Албания през септември или октомври.

През активния сезон плажовете са пълни предимно с местни, но след края на август е по-празно и възможността да се насладим на крайбрежието в целия му блясък е по-голяма.

Снимка 374370

Източник: iStock

Столицата Тирана също има шансове да ни стане едно от любимите места в близост до България. Ако се видим, няма как да знаем.

Португалия

Слънцето и морето тук ще ни чакат, дори да сме позакъснели за срещата с тях. В Португалия е по-топло за по-дълго и септември, та дори и октомври, са варианти за по-спокойно плажуване на място, различно от Гърция.

Ирландия

От гледна точка на климата, септември е най-подходящият месец. Освен това, с началото на есента се дава старт и на всевъзможни фестивали, с които да разнообразим туристическата си програма.

Кога скъпите дестинации излизат по-изгодно

Кога скъпите дестинации излизат по-изгодно

Да си знаем отрано

Италия

Изглежда още по-красива през есента. Независимо дали ще изберем Рим, Милано или някоя друга не толкова популярна дестинация, страхотните снимки за Instagram са ни гарантирани, пише Travel and Leisure.