По повод карнавала във Венеция (27 януари до 18 февруари) решихме да направим селекция на зимните фестивали на територията на Европа, които все още може да бъдат посетени.

Магията на карнавала във Венеция

Магията на карнавала във Венеция

И тази година не по-малко пищен

Тези европейски зимни фестивали включват всичко - от ски и сноуборд до музика, комедия и ослепителни карнавални паради.

Horizon Festival
Аринсал, Андора

Провежда се в ски курорта Аринсал, Андора, в седем луди дни и нощи, пълен с музика и планинско забавление. С някои от най-горещите имена в електронната музика, разпределени в над 30 партита, които се случват около оживения курорт, това определено е един от най-великите снежни фестивали в Европа.
Датите за 2018 г. все още не са обявени.

Altitude Comedy Festival
Майрхофен, Австрия

Снимка 338395

Източник: travelaway.me

Всяка зима прекрасният тиролски ски курорт Майрхофен се преобразява в дом на фестивала Altitude Comedy Festival - едно от най-добрите събития, което съчетава треската за адреналин на пистите с някои от най-големите комици в света. Очакват ни ски и сноуборд, заедно с фантастична постановка и музикална комедия, късни вечерни партита и страхотна атмосфера.
Датите за 2018 г. все още не са обявени.

Fête du Citron
Мантон, Франция

Снимка 338405

Източник: iStock

Всеки февруари Мантон - живописен крайбрежен град на френската Ривиера, е домакин на Fête du Citron. Приятното събитие включва поредица от изложби и паради и изобилие на приказни цитрусови плодове.
Фестивалът Fête du Citron 2018 г. е от 17 февруари до 4 март.

Where"s The Music
Норшьопинг, Швеция

Снимка 338398

Източник: travelaway.me

Провежда се в различни клубове и заведения в центъра на Норшьопинг, Швеция. Where"s The Music е музикален фестивал, който обединява най-доброто в новата шведска музика, от утвърдени професионалисти до нововъзникващи млади изпълнители и се провежда от 9 до 10 февруари 2018 г.

Карнавал на цветята
Ница, Франция

Снимка 338399

Източник: travelaway.me

Ярко синьото небе, приказните паради и парфюмирани цветни битки правят карнавалът в Ница едно от най-великите събития по рода си в света, заедно с известните карнавали във Венеция и Бразилия.

От 17 февруари до 3 март 2018 г. бляскавата столица на Кот д'Азур се превръща в сцена на серия от театрални представления, колоритни сергии, фойерверки и паради на сложно декорирани салове и гигантски папиемаше фигурки.

Vinterjazz
Дания

Снимка 338400

Източник: travelaway.me

Vinterjazz е датският зимен джаз фестивал, който се прави всеки февруари и предлага три седмици, изпълнени със събития и концерти на датски и международни музиканти. Националният фестивал включва над 450 спектакъла в 100 места в цялата страна, от Копенхаген до Аархус.
Vinterjazz 2018 ще се състои от 2 до 25 февруари.

Sitges Carnival
Ситжес, Испания

Снимка 338401

Източник: travelaway.me

Макар и скромен по размер, карнавалът в Ситжес е повече от чудесен избор, когато става въпрос за развлечения. Любима дестинация сред гей общността, крайбрежният каталунски град, се "затопля" през зимата с оживен седмичен карнавал с разнообразна празнична програма, паради и културни събития. Акценти включват семейно ориентирания Rua de la Disbauxa и приятелски настроения Rua de l'Extermini.
През 2018 г. карнавалът в Ситжес ще се проведе между 8 и 14 февруари.

Carnival of Binche
Белгия

Снимка 338402

Източник: travelaway.me

Обявен за нематериално културно наследство на човечеството от ЮНЕСКО, карнавалът в Бенш, Белгия приветства посетителите с изключителни улични представления. През трите дни на карнавала можете да се възхищавате на над 1000 gilles (местни мъже, носещи странни маски и костюми), които маршируват по очарователните средновековни улици на Бенш, танцуват под звуците на барабани и хвърлят портокали в тълпата за късмет.
През 2018 г. фестивалът ще се проведе на 11, 12 и 13 февруари.