Всяка година за десетина дни карнавалът в Рио де Жанейро се превръща в най-цветното и купонджийско място на света. Тази той започна на 9 февруари и приключва днес, 13 февруари. А снощи се проведе Парада на самбата, който е част от програмата.

Шествие, дълго над 700 метра, се изви по Самбадрома. Така се нарича мястото, където дефилират и демонстрират кръшни танци представителите на всички самба школи. 

Тази година 13 групи демонстрираха уменията си върху платформи, оценявани от жури по десет критерия. Групата, която се класира на последно място, няма право да участва догодина. Затова и всички се стараят да се представят наистина на ниво.

Горещи полуголи тела и не по-малко горещи ритми пред погледите на над 70 хиляди зрители. Както всяка година, и тази много известни бразилски красавици се включиха в цветното събитие не само като зрители, но и като участници. А сред гостите от цял свят успяха да се отличат някои от Ангелите на Victoria's Secret, начело с Адриана Лима.

Карнавалът в Рио е най-големият в световен мащаб. Провежда се от 1723 г. в чест на боговете и природните блага. Освен на Самбадрома, събития се провеждат и на още няколко, най-привлекателната сред които е плажът Копакабана.