Осмото издание на международния фестивал на модерни младежки изкуства Jam on it ще се проведе в София между 23 и 25 май.

За тези три дни организаторите от Sleepwalkingz са решили да представят хип-хопа в пълната му светлина - DJing, MCing, Bboying, Graffiti.

В събитието ще вземат участие близо 100 артисти от България, Германия, Англия, САЩ, Сърбия, Финландия, Индия и др.

Сред звездите на фестивала са очарователната МС от САЩ Yarah Bravo, която ще направи шоу с небезизвестния DJ Vadim; брейк легендата от Бронкс Alien Ness, един от най-предпочитаните bboy и фънк артисти DJ Renegade; световноизвестният bboy Focus, DJ Skill, Спенс, Ударната група и др.

Warm up партито ще се проведе на 23 май в клуб Funkiss, където вече пристигналите артисти, както и почитателите, ще имат възможност да се срещнат, запознаят и забавляват заедно.

На този ден за добрата атмосфера ще се грижат DJ-ите Renegade(UK), Phase one (BG) и Vla D(BG).

Основното събитие ще се състои в парти-център „4КМ" на 24 май. Там ще се проведе брейк състезанието с уникален регламент the octogon.

То е квалификация за световните финали в Швейцария, които миналата година бяха спечелени от победителя от квалификацията за България - Марги a.k.a Bboy Fuego (Monstribe crew). Същата вечер ще се проведе и състезание по фънк стиловете (попинг и локинг).

Неизменна част от вечерта ще бъдат и изпълненията на Yarah Bravo с популярни артист на Ninja tune DJ Vadim. Те са известни с оригиналния си стил и смесването на старото с новото звучене в музиката.

В момента Yarah Bravo е една от най-популярните рап и соул изпълнителки и вече има зад гърба си две световни турнета.

Българските МС-та ще бъдат представени от Спенс и Ударната група. Диджеитеще бъдат Renegade, Skill , Phase One, Vla D, както и някои специални гости.

В последния ден на фестивала ще бъдат проведени семинари/уъркшопи на теми от брейк и фънк танците. Те ще бъдат водени от Alien Ness (USA), bboy Focus (Fin), George Groove (Ge) и Sandeep (Ge). Мястото - фитнес център „Младост".

Билети за Jam on it може да намерите в разпространителската мрежа на Ticketstream.