Добре ни е известно, че японците и културата им е много по-различна от тази на европейците. Неслучайно много хора определят Япония не само като страната на изгряващото слънце, но и като място, пълно с толкова много странности. Да не забравяме, че именно там има фестивал на пениса. Като изключим това обаче, има много положителни неща, които можем да научим от японците.

Япония - страната на изгряващите странности

Япония - страната на изгряващите странности

Котешки кафенета, фестивал на пениса, тако тамаго и какво ли още не

Едно от тях несъмнено е свързано с образователната им система. В Япония например докато станат 4 клас, децата нямат никакви изпити, тестове, контролни и т.н. На пръв поглед това може и да изглежда малко странно, но истината е, че има доста добра логика, която японците следват.

Според тях основната цел на първите години от обучението на децата е не да ги оценяват според техните знания или умения за запомняне на дадена информация, а да възпитат у тях добри маниери и да ги учат на важни житейски ценности, като състрадание и доброта.

Снимка 465630

Източник: iStock

Според японците в този период е най-важен, защото именно тогава се изгражда характера и се оформя личността на човека, пише Truth or Fiction.

Като се замислим, наистина е много по-важно детето да се научи да бъде добър и достоен човек, преди да усвои знанията да пише и да смята.

"Кръглите" гори в Япония

"Кръглите" гори в Япония

Любопитно природно явление