Япония е една страхотна комбинация от високотехнологични и странни неща. При първо посещение вероятно ще ви изненада, но след няколко дни всеки започва да се чувства добре с японската култура.

Много хора дори имат проблеми да се върнат към нормалния живот на Запад, след като са прекарали няколко месеца в Япония. Някои от най-странните неща там включват хотели с капсули, необичайни фестивали и интересни храни.

Кафенета

Котешки кафета

Снимка 322966

Източник: wikipedia

Японците наистина обожават сладките космати животни, затова не е чудно, че са едни от първите, които измислят модерните и вече международно популярни "котешки кафенета". Тези места са предназначени за хора, които обичат котките, но са твърде заети, за да ги гледат в дома си.

Йога с котки

Йога с котки

Нова тенденция в САЩ

Муминтрол кафета

Снимка 322972

Източник: moomin.com

Япония има един голям проблем - много хора са самотни, водейки изолиран начин на живот. Това означава, че голям процент от тях нямат компания, с която да изпият чаша кафе. Муминтрол кафенетата помагат за справянето със самотата, като предоставят на клиентите си възможността да се насладят на своята чаша кафе в компанията на сладката играчка муминтрол. Муминтроловете всъщност са главните герои в поредица от книги и комикси на финландската писателка Туве Янсон.

Кафета за гушкане

Снимка 322992

Източник: iStock

Може би сте си помислили, че котешките кафета звучат странно, но в Япония всъщност има много по-уникални места от тях. Едно такова са "кафетата за гушкане" - място, където мъжете могат да плащат, за да спят до красиви момичета. Не се допуска опипване.

Някои от другите странни места

Хотели-капсули

Снимка 322993

Източник: trendland.com

Хотелите с капсули изглеждат така, сякаш са направени за някакъв научнофантастичен филм. Хотелът с помещения-капсули побира десетки, а понякога и стотици малки квадратни кутии в стените, където хората могат да наемат здраво легло, за да спят за няколко часа.

Пачинко салони

Публикация, споделена от Aleksandra Kubrowska (@kubrosia) на

Пачинко (Pachinko) е тип аркадна игра на ниско ниво. Пачинко салонът е място, където хората могат да ходят на групи или да се присъединят към други хора, за да играят игри. Мястото изглежда като странна комбинация от казино в Лас Вегас и "котешко кафене".

Kawaii навсякъде

Снимка 322997

Източник: iStock

"Kawaii" е японската дума за "сладък". Ако сте фен на сладки, уникални предмети, няма по-добро място за вас от това да посетите Харадзюку в Токио. Районът предлага разнообразие от цветни, уникални магазини, продаващи едни от най-добрите ръчно изработени продукти в света.

Цукиджи

Снимка 322999

Източник: tokyocheapo.com

Вероятно не знаете, че по-голямата част от рибата тон в света всъщност идва от Япония. Още по-интересното е, че по-голямата част от тази риба тон се продава на един пазар, наречен Токийският централен пазар за продажба на едро, по-известен като Цукиджи.

Това е най-големият пазар за продажба на риба и морска храна и е сред най-големите за продажба на храна в света. Входът е безплатен, но трябва да резервирате място, понякога няколко месеца предварително.

Японска кухня

Тако тамаго

Тако тамаго е една от най-странните и вкусни храни на Земята. Този вид улична храна е направена от миниатюрен октопод, хванат в моретата близо до Япония, но внимавайте - за допълнителен вкус, октоподът има варено яйце в главата си.

Интересно събитие

Фестивалът на пениса

Публикация, споделена от 大崎伸夫 (@peter_ohsaki) на

Април може би е един от от най-добрите месеци за посещение в Япония, защото тогава в много градове в цяла Япония се празнува странния Годишен фестивал на пениса. Още по-странното е, че дори родителите със своите деца посещават фестивала Канамара Мацури.

На нас лично горепосоченият фестивал ни се стори най-странен. А на вас?