Ако преди време само е можело да си мечтаем за летящи коли, то те вече все повече приближават реалността ни.

Bugatti Rimac, Мате Римац и твърденията, че всички коли са продадени до 2025 г.

Bugatti не може да бъде забавена

Комапнията е разпродала...

Този тип превозни средства, които се управляват сами и се движат във въздуха, в близко бъдеще биха могли да превозват хора през града, високо над задръстените пътища.

Факт е, че пречка са все още големи предизвикателства, сред които животът на батерията на колите, контролът на въздушното движение и безопасността, както и инфраструктурата. Добрата новина обаче е, че летящите коли са все по-близо до бъдещето ни и за разлика от самолетите и хеликоптерите ще могат да предлагат бързо самостоятелно пътуване от точка до точка.

Доказателство за това, че летящите коли вече не са просто фантастика, а реалност, е демонстрацията, която се е провела с цел да се тества този модел кола.

Китайската компания, която е създала летящата кола, я е изпробвала в Дубай, но с празна кабина. XPeng Inc, както е името на фирмата, обаче твърди, че през юли 2021 г. е извършила тест с пилот зад волана на летящата кола.

Моделът ѝ се нарича XPeng X2 и е един от десетките проекти за летящи коли по света. Може да превозва двама пътници и се задвижва от комплект от осем витла. Според китайската компания максималната скорост, която развива, е 130 км/ч.

Любопитно е също, че само няколко летящи коли са били успешно тествани с пътници досега, а и вероятно ще минат много години, преди някоя да бъде пусната в експлоатация, пише abc news.

Естония, остров Хийумаа и това ли е най-дългият леден път Европа

Пътят, по който коланите са забранени

Какви са правилата на движение по най-дългия леден път Европа

Очакваме обаче това един ден действително да се случи. Тогава вече няма само да гледаме обнадеждено към футуристичната технология, а ще бъдем свидетели на това как летящи коли ще ни превозват през градовете, побеждавайки трафика, който вреди както на хората, така и на околната среда.