Първите слушалки с активно изолиране на шума (ANC) на Xiaomi бяха представени в Китай в края на седмицата с цена и характеристики, които определено заслужават вниманието ни. 

Дизайнът и екстрите на FlipBuds Pro в известна степен наподобяват тези на Apple AirPods Pro, но разликата в цените им ги поставя в две отделни категории. 

FlipBuds Pro са налични само в черен цвят и идват в овална кутийка, която можем да зареждаме чрез USB-C, но и по безжичен път. 

Снимка 530850

Източник: Xiaomi

Оборудвани са с 11-милиметрови драйвъри и най-новия флагмански аудио чип на Qualcomm, което със сигурност звучи обещаващо, но бихме предпочели да ги тестваме, преди дадем финална оценка за звука им. 

Разполагат с общо три микрофона - единият е фокусиран върху улавянето на гласа ни, вторият активно следи за странични шумове, а третият се грижи за това гласът ни да не се препокрива с определени звуци или тонове от околната среда. 

ANC технологията предлага три степени на потискане на шума, а при най-високата степен звуците от околната среда се редуцират с до 40 децибела. 

Снимка 530849

Източник: Xiaomi

Собствениците на смартфон от сериите Mi 11, Mi 10, К40, Redmi K30, Redmi Note 9 Pro и Mi Mix Fold ще могат да се възползват и от ниска латентност при ползване на слушалките в тандем с телефона си. 

Това означава, че звуците от игрите и филмите ще пристигат с почти недоловимо забавяне. 

Животът на батерията също изглежда обещаващ, като със заряда в кутийката можем да очакваме до 28 часа живот на слушалките, който спада до 25 часа, ако ползваме ANC. 

Снимка 530848

Източник: Xiaomi

FlipBuds Pro струват около 125 долара, което е значително по-малко от цената на AirPods 2, които са без ANC, и са с над 100 долара по-евтини от AirPods Pro.

Apple, iPhone, AirPods и как притежанието на тези продукти ни прави по-атрактивни за отсрещния пол

Ползвай Apple, за да ти “върже”

Android не ни прави секси

За момента обаче Xiaomi не споделя кога и дали FlipBuds Pro ще се появят на нашите ширини, но не виждаме причина това да не се случи.